DM Elektrische tandenborstel van Dontodent – Test &Experiences

Kunnen de goedkope elektrische tandenborstels van DM concurreren met merkmodellen? Alles wat de moeite waard is om te weten over de 4 modellen is te vinden in de test.

Moet het echt altijd een dure merktandenborstel zijn of leveren de elektrische tandenborstels van DM ook goede kwaliteit? Ik heb een DM elektrische tandenborstel voor je getest.

Of de goedkope “no-name” producten van DM ook zorgen voor schone tanden en hoe de modellen presteren naast gevestigde merken zoals Oral-B of Philips Sonicare, leert u in deze review.

Ik kocht een elektrische tandenborstel van DM en gebruikte deze enkele weken.

In het volgende artikel presenteer ik mijn ervaringen en conclusies:

Je kunt in de loop van de tekst veel leren over de voor- en nadelen van een elektrische tandenborstel van DM. Ik hoop dat deze informatie je helpt een goede aankoopbeslissing te nemen.

Als je meer wilt weten over elektrische tandenborstels, kan ik ook de testvergelijking van talloze elektrische tandenborstels aanbevelen.

Het DM-merk Dontodent

De elektrische tandenborstels van drogisterijketen DM dragen de merknaam Dontodent.

DM Elektrische Tandenborstel Test
DM heeft 4 verschillende elektrische tandenborstels in het assortiment. Welke van hen voor jou geschikt is, kun je op basis van mijn overzicht bepalen.

In het assortiment van DM vind je verschillende elektrische tandenborstels van Dontodent & andere Duitse fabrikanten. Er zijn onder andere de volgende modellen:

 • Dontodent Actief
 • Dontodent Actieve Professional
 • Dontodent Actieve Jonge
 • Dontodent Sonic Power
 • Happybrush Vibe 3

Voor mijn producttest koos ik voor de elektrische tandenborstel van DM met de meeste functies, de Dontodent Sonic Power.

De Dontodent Active Series

Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar binnen de Dontodent Active-serie. Alle drie de varianten zijn roterende tandenborstels waarbij de opzetborstel met verschillende snelheden draait.

DM elektrische tandenborstel
Zoals bij de meeste merkmodellen van Oral-B, draaien de elektrische tandenborstels van de Dontodent Active-serie.

Alle modellen zijn oplaadbaar en verkrijgbaar tegen zeer redelijke prijzen – minder dan 20 euro – bij DM.

Hier is een korte introductie van de beschikbare modellen van de Active-serie:

Dontodent Actief

De Dontodent Active tandenborstel van DM is het goedkoopste model voor elektrische tandenborstels voor volwassenen.

Dit model beweegt met 8000 rotaties per minuut. Zoals bij alle Active tandenborstels is er een timer van 2 minuten en verwisselbare opzetborstels.

Dontodent Actieve Professional

De Dontodent Active Professional is iets duurder dan het basismodel voor volwassenen, maar heeft ook meer functies.

De timer geeft signalen in intervallen van 30 seconden tot de aanbevolen reinigingstijd van 2 minuten. Dit helpt om elk kwadrant van de mondholte gelijkmatig te reinigen.

DM Elektrische Tandenborstel Test
Een drukcontrole voorkomt dat u uw tanden verkeerd poetst.

Bovendien biedt het professionele ontwerp van deze DM-tandenborstel twee reinigingsmodi (normaal en gevoelig) en een visuele drukregeling. Als je te veel druk uitoefent op je tandvlees, gaat er een signaallampje branden.

Ik denk dat drukcontroles op elektrische tandenborstels ten zeerste worden aanbevolen, omdat je de juiste poetstechniek kunt leren.

Alternatief voor Dontodent Active Professional

Overigens is de Oral B Pro 600 ook een goedkoop instapmodel en vergelijkbaar met de Dontodent Active Professional.

Orale B 600-test

Bekijk Oral B Pro 600 review

Als je bereid bent om iets meer uit te geven, raad ik de modernere Oral-B Pro 2 2000 aan.

Dontodent Actieve Jonge

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de Jonge tandenborstel ligt in de doelgroep. De Dontodent Active Young is een model speciaal ontwikkeld voor kinderen.

DM elektrische tandenborstel voor kinderen
Je kindje kan vanaf een bepaalde leeftijd ook zijn tanden poetsen met een elektrische tandenborstel.

De opzetborstel is kleiner in vergelijking met de andere Active modellen en de bewegingen zijn ook iets langzamer met 6000 rotaties per minuut.

Volgens de fabrikant moet de minimumleeftijd van de kinderen vier jaar zijn. Kinderen tot 8 jaar moeten tijdens het gebruik onder toezicht staan.

Alternatief voor Dontodent Active Young

Een zeer goedkope en aan te bevelen tandenborstel is ook de Oral-B kindertandenborstel Kids Power Stages. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Oral-B biedt ook een geschikt model voor leeftijdsgroepen vanaf 6 en 12 jaar.

Tandenborstel voor kinderen
Hoe eerder kinderen leren hoe ze een elektrische tandenborstel moeten gebruiken, hoe beter. Oral-B heeft daarom het juiste model voor alle leeftijdsgroepen.

Bekijk de Oral-B Kids Power Stages test

Tandenborstels kopen bij het Duitse bedrijf Happybrush bij DM

Als u op zoek bent naar een allround succesvolle sonische tandenborstel, kan ik de modellen van Happybrush aanbevelen.

Aanbeveling
Productafbeelding
Bekijk in de winkel
Happybrush Vibe 3
Deze sonische tandenborstel van de Duitse startup Happybrush biedt alle belangrijke functies voor gezonde tanden en heeft een uitstekende prijs-prestatieverhouding.
FUNCTIES
 • Zachte en effectieve reiniging
 • Zeer lange levensduur van de batterij – tot 3 weken
 • Online en in veel drogisterijen verkrijgbaar

Tandenborstels en vervangende hoofden zijn te vinden in de meeste DM-winkels – ze zijn ook verkrijgbaar in de online winkel van de fabrikant die hierboven is gekoppeld en in andere drogisterijketens.

Review van de Happybrush tandenborstel

Sonic Tandenborstel Dontodent Sonic Power

In tegenstelling tot de elektrische tandenborstels van de DM Active-serie is de Dontodent Sonic Power een sonische tandenborstel.

DM sonische tandenborstel

De borstelkop draait niet, maar beweegt zeer snel achter elkaar heen en weer. Bij dit model van DM is het aantal trillingen per minuut 31.000.

Ter vergelijking: Ook de goedkoopste sonische tandenborstels van marktleider Philips Sonicare hebben 31.000 trillingen per minuut.

Daarnaast biedt DM’s Sonic Power de volgende functies:

 • 4 reinigingsprogramma’s
 • 3 intensiteitsniveaus
 • 4 kwadrant timer

Aan de negatieve kant merk ik dat er geen drukregeling is. Dit is een van de belangrijkste functies voor het beschermen van het tandvlees in elektrische tandenborstels van vandaag.

Sonic Power in actie

De sonische tandenborstel van DM maakt vanaf het begin een solide indruk. Alles lijkt goed verwerkt en de tandenborstel ligt heel goed in de hand.

DM Elektrische Tandenborstel Test
Met de Sonic Power voelden mijn tanden glad en schoon aan.

Ik vond het fijn dat de tandenborstel erg smal is. Ik heb elektrische tandenborstels in mijn hand gehouden die bijna twee keer zo dik waren als dit model.

In de eerste paar dagen varieerde ik de verschillende programma’s en intensiteitsniveaus om een instelling te vinden die ik het leukst vond voor regelmatig gebruik.

Het poetsresultaat van de tandenborstel was altijd erg netjes en mijn tanden voelden glad en schoon aan.

Verbazingwekkend: In de eerste indruk kan de Sonic Power sonische tandenborstel van DM de instapmodellen van bekende merkfabrikanten bijhouden.

Batterij verzwakt

Helaas moest ik me na een paar weken realiseren dat de batterij van de Sonic Power snel stroom verliest.

DM Elektrische Tandenborstel Test
Aangezien de accu verzwakt met de Sonic Power, zijn vergelijkbare modellen van merkfabrikanten naar mijn mening de moeite waard.

Hoe andere gebruikers hebben ook opgemerkt in hun beoordelingen in internetportalen, ik kon ook vaststellen dat de tandenborstel steeds sneller ontlaadt en steeds vaker op het netwerk moet worden aangesloten.

Als je bedenkt dat deze DM tandenborstel iets minder dan de helft kost van wat nodig is voor andere instapborstels, is het alleen maar begrijpelijk dat er op een gegeven moment bespaard is.

Toch is het voor mij erg teleurstellend als een nieuw product na korte tijd een deel van zijn functies verliest.

Alternatieven voor Dontodent Sonic Power

Ik denk dat het merkmodel van Philips, de Sonicare EasyClean, een goed alternatief is. Het is een geweldig instapmodel en de batterij houdt zich aan wat hij belooft.

Sonicare Easy Clean Test
Zeer betaalbaar en ideaal voor beginners die willen overstappen van een normale handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel: de Sonicare EasyClean.

Sonicare EasyClean review weergeven

Conclusie: Goede technologie met bijna lege batterij

Om eerlijk te zijn, was ik erg verrast door de reinigingsprestaties van de DM Sonic Power sonische tandenborstel.

Het hoeft zich niet te verschuilen achter andere merkmodellen – die vaak meer dan twee keer zoveel kosten – in termen van reinigingsprestaties.

DM elektrische tandenborstel
De Dontodent Sonic Power van DM overtuigt vooral in de reinigingsprestaties.

Als er een betere batterij was geïnstalleerd, zou ik deze tandenborstel zonder aarzeling aanbevelen.

Omdat de batterij echter na korte tijd in zijn prestaties achteruitgaat, zou ik u liever adviseren om een andere elektrische tandenborstel te kopen.

Veel modellen van bekende fabrikanten gebruiken moderne lithium-ionbatterijen, die deze tandenborstels een aanzienlijk langere effectieve levensduur garanderen.

Alternatieven voor elektrische tandenborstels van DM

Als u een elektrische tandenborstel tegen een lage prijs wilt kopen, waarmee u uw tanden zelfs op de lange termijn efficiënt kunt reinigen, kan ik de volgende twee modellen van Philips en Oral-B aanbevelen.

Ze zijn slechts iets duurder dan de DM elektrische tandenborstels, maar leveren op de lange termijn een consistenter batterijvermogen.

Vergelijkbaar met de Sonic Power is de elektrische sonische tandenborstel van Philips:

Aanbeveling
Philips Sonicare CleanCare+ Elektrische tandenborstel met geluidstechnologie HX3212/16, wit/blauw
Philips Sonicare EasyClean

 • Dit instapmodel van Philips is degelijk verwerkt.
 • Het biedt een moderne batterij.
Zie prijs

Net als de Dontodent Active-serie is de Oral B Pro 600 een roterende elektrische tandenborstel:

Aanbeveling
Oral-B PRO 600 CrossAction Elektrische tandenborstel met timer
Oraal B Pro 600

 • Merkkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.
 • Dit Oral B-model is een allround goede aankoopaanbeveling op instapniveau.
Zie prijs

Voor gedetailleerde overzichten van de huidige versies van de elektrische tandenborstels van Oral en Philips kan ik deze artikelen aanbevelen: “Elektrische tandenborstels van Oral-B in de test” en “Philips Sonicare – Alle tandenborstels in één oogopslag”.

Gerelateerde berichten

Oraal B IO4

Oral-B iO4 – het instapmodel dat op de proef wordt gesteld
Oraal B IO5

Oral-B iO 5 in de test – zachter en goedkoper
Oraal B iO 10

Oral B iO 10 – Preview van de nieuwe toptandenborstel
Oral-B 170

Oral-B Vitality 170 – Instapmodel op de proef gesteld
Oral-B Pro 3 3500

Oral-B Pro3 3500 Review – Tandenborstel met extra’s
Oral-B Pro 3 3000

Oral-B Pro3 3000 Beoordeling