Dr. Best tandenborstel vibratie “frisse adem” in de test

Een buitengewone handtandenborstel met trilfunctie. Alles wat belangrijk is en waar u rekening mee moet houden voordat u koopt, lees hier.

Wil je geen elektrische tandenborstel kopen of weet je niet of je van “elektrisch” poetsen houdt?

Probeer dan de Dr. Best Vibration – een gewone handtandenborstel met extra trilfunctie tegen een kleine prijs.

Dankzij de trilling zorgt de tandenborstel voor een grondig verzorgde tanden. Natuurlijk heeft Sei de bekende Dr.Best tandenborstelkop voor zacht tandenpoetsen.

Aanbeveling
Dr.Best Vibration Fresh breath tandenborstel, medium (1 stuk), voor tot 50 procent betere toegankelijkheid tussen de tanden
Dr. Beste tandenborstel vibratie “Fresh Breath”

 • Lichtgewicht en ergonomisch.
 • 20.000 trillingen per minuut.
 • Batterij gaat 3 maanden mee – totdat de borstelharen versleten zijn.
Zie prijs

Ik heb de Dr. Best Vibration voor je getest. Hier kom je alle voor- en nadelen te weten en of de aankoop voor jou de moeite waard is.

Als u ook meer wilt weten over elektrische tandenborstels, bekijk dan onze talrijke tests en vergelijkingen met sonische tandenborstels, ultrasone tandenborstels en instapmodellen onder de 50 euro.

Eerste indruk: Als een handtandenborstel plus vibratie

De Dr. Best Vibration is slechts iets dikker dan gewone handtandenborstels – alleen de aan / uit-knop onthult wat erachter zit.

Binnenin zit een accu en een motor die de tandenborstel laat trillen. Dit is bedoeld om de dagelijkse tandreiniging te ondersteunen.

Zelfs met de ingebouwde batterij vind ik dat de tandenborstel goed in de hand ligt.

Dr. Best Vibration meer dan alleen een handtandenborstel
De Dr. Best Vibration Fresh breath is niet zo slank als een gewone tandenborstel, maar met een handige trilfunctie.

De tandenborstelhals is hier erg flexibel, net als bij alle Dr. Best tandenborstels. Hierdoor kunt u de druk op tanden en tandvlees verminderen.

Op deze manier poets je je tanden zachter en verklein je de kans op parodontitis en bloedend tandvlees.

Ik vind het ook leuk dat de batterij 3 maanden meegaat. Dit kan u het gedoe van het vervangen of opladen besparen. En na 3 maanden moet je de tandenborstel toch vervangen.

Mengsel van elektrische en handmatige tandenborstel

De Dr. Best tandenborstel bereikt 20.000 trillingen per minuut en bevindt zich dus ongeveer aan de onderkant van conventionele elektrische tandenborstels.

Beschermend Schoon tandenpoetsen
Een mix van handtandenborstel en elektrische tandenborstel zoals de Sonicare Protective Clean (hier afgebeeld).

Maar elektrische tandenborstels zijn vaak zwaarder, dikker en veel duurder.

Bij het inschakelen trilt echter de hele tandenborstel, wat in het begin ongebruikelijk was voor mij. Ik poets meestal met een elektrische tandenborstel waar alleen de borstelharen trillen.

Naast de normale borstelharen heeft de Dr. Best Vibration ook lange, dunnere borstelharen (in oranje kleur) zodat je de interdentale ruimtes effectiever kunt reinigen.

Betrouwbare reiniging en reiniging van tanden

Vergeleken met het poetsen met normale handtandenborstels voelden mijn tanden schoner en gladder aan.

Test Dr. Best Vibration Atemfirsch
In tegenstelling tot een gewone handtandenborstel reinigt de “Atemfrisch” veel grondiger.

Het tandenpoetsen zelf is prettiger en de trillingen zorgen voor een rustgevende massage.

Ook voelde ik de borstelharen voor tussentijdse tandreiniging duidelijk – soms kietelend – tussen de tanden. In feite helpt trillen om de tanden wat meer te schrobben.

Ik vind het ook fijn dat de tandpasta goed schuimt. Hierdoor worden uw interdentale ruimtes grondiger gereinigd.

Klein puntje van kritiek: De Dr. Best Vibration is alleen verkrijgbaar met borstelharen van de sterkte “medium”. Dus als je zeer gevoelige tanden hebt, dan raad ik een tandenborstel aan die is ontwikkeld voor gevoelige tanden, bijvoorbeeld de ProtectiveClean 5100.

Praktische tongreiniging

Aan de achterkant van de borstelkop bevindt zich een profiel voor tongreiniging.

Het reinigen van de tong met de Dr. Best Vibration wanneer ingeschakeld, kan snel veranderen in een kietelende aangelegenheid.

Als dit te ongemakkelijk voor je is, kun je natuurlijk ook je tong reinigen als je hem uitschakelt.

Tongreiniging
Belangrijk: Vergeet je tong niet bij het tandenpoetsen. Vaak zijn onaangename afzettingen de reden voor een slechte adem en een gebrek aan mondhygiëne in het algemeen.

Dan is tongreiniging vergelijkbaar met andere tandenborstels die zo’n rubberen coating hebben.

Het profiel reinigt de tong zowel met als zonder trillingen merkbaar en vooral zichtbaar – u kunt gemakkelijk lelijke bedekkingen afschrapen.

Batterijprestaties en verwijdering

De levensduur van de batterij is ongeveer 3 maanden, dan moet je een nieuwe tandenborstel kopen. U kunt de batterij niet vervangen.

Maar dat is geen reden om je zorgen te maken: je moet je tandenborstel sowieso om de 3 maanden vervangen om hygiënische en reinigingsredenen. Hierdoor is de levensduur hier geen probleem.

Tandenborstel met vibratie of handtandenborstel
Na 3 maanden moet u zowel normale handtandenborstels als de Dr. Best Vibration frisse adem vervangen. Dit is niet alleen hygiënischer, maar zorgt ook voor gezondere tanden.

Ter vergelijking: elektrische tandenborstels gaan meerdere jaren mee, maar ook hier moet je regelmatig nieuwe opzetstukken kopen.

Info: Zorg voor de best mogelijke reiniging van je tandenborstel met 5 eenvoudige tips.

Alleen de verwijdering kan u onder bepaalde omstandigheden problemen bezorgen.

Door de geïntegreerde en niet-verwijderbare batterij kun je de tandenborstel niet zomaar weggooien in het huishoudelijk afval. Het is daarom beter om ze over te dragen aan een recyclagedepot of, indien mogelijk, aan een groter winkelcentrum.

Verkrijgbaar in 3 varianten

Naast de hier geteste “breath-fresh” variant, biedt Dr. Best in totaal 3 tandenborstels met vibratie:

 • Dr. Best Vibration Frisse adem*
 • Dr. Best Vibration multi-expert*
 • Dr. Best Vibration Polimed

Bij de Vibration Polimed ontbreken echter de speciale interdentale borstelharen en de tongreiniger.

De multi-expert heeft ook geen tongreiniger.

Het grootste verschil tussen de modellen is de opzetborstel. Hier kun je zelf bepalen welke variant je het lekkerst vindt.

Mijn favoriet is nog steeds de vibratie Atemfrisch.

Is de Dr. Best Vibration geschikt voor jou?

De tandenborstel kan het tandenpoetsen aanvullen met de ingebouwde vibratie vergelijkbaar met een volledig elektrische tandenborstel, maar komt natuurlijk niet in de buurt van de modellen van Oral-B, Philips Sonicare, Panasonic, Elmex of andere fabrikanten.

Sonicare DiamondClean
Natuurlijk reinigt een elektrische tandenborstel zoals de Sonicare Diamond Clean nog grondiger. Daarom is de Dr. Best Vibration een geschikte overgang als je nog steeds poetst met een handtandenborstel.

Je moet het ook doen zonder tal van functies (bijv. drukregeling, tanden bleken, timerfunctie), die tegenwoordig de norm zijn voor veel leveranciers van elektrische tandenborstels.

Met de juiste reinigingstechniek kunt u toch grondig en schoon reinigen.

Ik denk dat de Dr. Best Vibration Fresh Breath ideaal is als:

 • Simpelweg je tanden poetsen is te eentonig voor je en je wilt iets nieuws proberen.
 • u wilt uw dagelijkse mondhygiëne nog grondiger maken.
 • Je wilt een elektrische tandenborstel kopen, maar weet niet zeker of je van “elektrisch” poetsen houdt.

Fooi: Speciaal voor kinderen kan de tandenborstel het tandenpoetsen door de trillingen wat interessanter maken en zo de motivatie bevorderen om je tanden goed te poetsen. Maar let op de grootte van de borstelkop.

Lees in een ander artikel ook demaak onderscheid tussen een handtandenborstel en een elektrische tandenborstel.

Conclusie: Niet te vergelijken met een elektrische tandenborstel

Ik vind de Dr. Best Vibration een zeer succesvolle handtandenborstel waarmee je je tanden grondig kunt verzorgen.

Witte tanden krijgen

Net als bij elektrische tandenborstels en de verschillen tussen sonische en ultrasone tandenborstels, moet u individueel de voor- en nadelen voor uw behoeften bepalen.

 • De tandenborstel kan je helpen om een slechte poetstechniek te compenseren.
 • Dit maakt het zeer geschikt als een goedkoop alternatief voor de gebruikelijke handtandenborstel.
 • Aanbevolen als u het verschil tussen een elektrische en een handmatige tandenborstel wilt proberen zonder een duur model te hoeven kiezen.

Aangezien ik persoonlijk al jaren elektrische tandenborstels gebruik, merk ik het verschil in reinigingsresultaat en algemene prestaties.

Als je bereid bent om iets meer te betalen voor een elektrische tandenborstel, dan ben ik ervan overtuigd dat je een veel betere mondhygiëne kunt krijgen.

Bekijk nu prijs- en klantrecensies*

Mijn aanbeveling:

 • Goede instapmodellen zijn al te vinden onder de 50 euro. Lees het artikel “Elektrische tandenborstels onder de 50 euro.”
 • Mijn insider tip: de zeer goedkope Fairywill sonische tandenborstel met veel extra’s en een breed scala aan functies. Een uitstekende keuze die je een grote sprong voorwaarts zal brengen als je nog steeds poetst met een handtandenborstel.
 • Daarnaast: De huidige beste elektrische tandenborstels in de test, zodat je zelf de juiste tandenborstel kunt ontdekken.