Happybrush Minions Beoordeling

De Happybrush Minions biedt eindelijk een alternatief voor de vorige kindertandenborstels van bekende merken. Wat het model kan, lees je in de test.

Het start-up bedrijf Happybrush heeft de afgelopen maanden de aandacht getrokken met hoogwaardige elektrische sonische tandenborstels.

Nu is er ook een speciaal model voor kinderen vanaf acht jaar met de Happybrush Eco Vibe 3 Minions. Ik heb de tandenborstel voor je onder de loep genomen.

In de test vind je antwoorden op vragen als:

Naast de individuele functies van de Happybrush Minions, zal ik ook kort ingaan op de voordelen van een elektrische tandenborstel voor kinderen.

Happbrush tandenborstel voor kinderen
Happybrush Vibe 3 Minions met bijpassende tandpasta.

Gebruik deze inhoudsopgave om rechtstreeks naar het onderwerpgebied te gaan dat u het meest interesseert:

Als je al van de Happybrush Minions hebt gehoord en deze wilt bestellen, vind je hier een link rechtstreeks naar de fabrikant:

Naar de winkel van Happybrush

Als u geïnteresseerd bent in het volwassen model van Happybrush, vindt u hier een gedetailleerd overzicht van de Happybrush Vibe 3.

HappyBrush Tandenborstel Set
Naast het Minions design is de Happybrush Eco Vibe 3 ook verkrijgbaar in zwart&wit.

Voordelen van een elektrische tandenborstel voor kinderen

Het gebruik van een elektrische tandenborstel heeft veel voordelen voor kinderen.

 • De timerfunctie zorgt ervoor dat uw kind zich houdt aan de aanbevolen reinigingstijd van twee minuten.
 • Daarnaast zijn er verschillende poetsprogramma’s, waardoor het tandenpoetsen veel gevarieerder is.

Voor veel kinderen is het een geweldig gevoel om hun eigen elektrische tandenborstel te hebben, “net als de volwassenen”.

Daarnaast zorgen de vele beschikbare ontwerpen van elektrische kindertandenborstels voor plezier tijdens het poetsen. Het huidige model met de Minions is daar een goed voorbeeld van.

Het is al lang wetenschappelijk bewezen dat tandreiniging met elektrische tandenborstels effectiever is dan het gebruik van handtandenborstels.

Het is dus heel logisch om je kind een elektrische tandenborstel te kopen die geschikt is voor hun leeftijd.

Fooi: Hier vindt u enkele verdere artikelen over het onderwerp tandenborstels voor kinderen.

Happybrush Vibe 3 Minions

Wat mij positief opviel is het feit dat Happybrush geen compromissen sluit op de tandenborstels van hun kinderen.

 • Het huidige Minions-model komt technisch overeen met het normale tandenborstelmodel Vibe 3 voor volwassenen.
 • Maar in tegenstelling tot het minachtende model voor volwassenen, is er een vrolijk geel ontwerp voor kinderen en jongeren van hart.

HappyBrush Minions Gegevens

Na de introductie van roterende tandenborstels en sonische tandenborstels, vullen speciale kindermodellen nu het Happybrush-assortiment aan.

In het volgende zal ik je kennis laten maken met de kenmerken en functies van de Happybrush Minions.

Voorzien van extra’s

De Happybrush Minions wordt geleverd in een set met een opzetborstel, een tandpasta en een USB-oplader. Daarnaast is er een netstekker om het laadstation rechtstreeks op het lichtnet aan te sluiten.

HappyBrush Minions Accessoires

De apparatuur is zeer functioneel. Opvallend zijn het piepende gele design en als blikvanger de twee grappige Minions op de handset.

Drie schoonmaakprogramma’s

Terwijl veel elektrische tandenborstels voor kinderen het doen zonder verschillende poetsprogramma’s, vertrouwt Happybrush op de 3-programmafilosofie, die zich al heeft bewezen in de modellen voor volwassenen.

Uw kind kan de F gebruikenschakel de functieknop op de handset van “normaal” naar “gevoelig” en “extra gevoelig”.

 • Aangezien de Happybrush Minions wordt aanbevolen voor kinderen vanaf acht jaar, is het naar mijn mening logisch om verschillende schoonmaakprogramma’s aan te bieden.
 • Dan kan je kind proberen te experimenteren, wat het plezier van de tandenborstel alleen maar vergroot.

Tijdens normaal gebruik werkt de Minions-tandenborstel met een respectabele 40.000 trillingen per minuut. Veel andere sonische tandenborstels van bekende fabrikanten bieden deze prestaties alleen met veel duurdere apparaten.

Het reinigingsresultaat is navenant goed. De tanden voelen glad, schoon en “als gepolijst” aan.

Zachte en effectieve opzetborstels

Voor de Happybrush Minions krijg je een opzetborstel, die trouw is aan het ontwerp in het geel. Zoals bij alle tandenborstels van Happybrush zijn de borstelharen van de opzetborstel vrij zacht.

HappyBrush Minions Borstelkop

De zogenaamde triple bristle techniek maakt de opzetborstel zeer effectief bij het reinigen ondanks de zachte borstels.

Het is zeer positief om op te merken dat de opzetborstels bestaan uit bijna 100% gerecyclede materialen. Dus in plaats van nog meer plastic te produceren, vertrouwt Happybrush op een milieuvriendelijke aanpak. Meer hierover in het hoofdstuk Eco-Design.

Om ervoor te zorgen dat je altijd bijpassende piepende gele opzetborstels krijgt, biedt Happybrush ze speciaal voor dit model aan als set van 3. De vervangende borstelset is verkrijgbaar voor iets minder dan 10€.

Timer van twee minuten

Erg handig voor kinderen is de automatische timer van de tandenborstel.

Zodra de Minions sonische tandenborstel in de badkamer is, behoren de discussies over de duur van tandenpoetsen, die je waarschijnlijk kent van handtandenborstels, tot het verleden.

De kinderen zetten de tandenborstel aan en poetsen dan zolang de timer dat dicteert. Bij mijn dochter werkte dit in ieder geval heel goed. Na slechts een paar dagen werd het onafhankelijk gereinigd zonder verdere controle.

Tussendoor herinnert een korte trilling je er ook aan om de tandenborstels naar een ander deel van de mond te verplaatsen. Dit helpt om alle tanden zo gelijkmatig mogelijk te reinigen.

Krachtige batterij en laadstation

Als het gaat om batterij, overtreft de Happybrush Vibe 3 conventionele elektrische tandenborstels van bekende merken veruit.

Eenmaal opgeladen, loopt de tandenborstel tot zes weken bij normaal gebruik. Oral-B en Philips daarentegen adverteren al jaren met piekmomenten van 14 dagen.

Om de Happybrush Minions op te laden, moet deze op het bijgeleverde laadstation worden geplaatst. Deze kunnen van stroom worden voorzien via de USB-kabel of de meegeleverde stekker.

HappyBrush Tandenborstel Kleuren
De Happybrush Vibe 3 is ook verkrijgbaar in andere kleuren (de modellen zijn identiek).

Praktisch voor op reis is ook de mogelijkheid om de aan/uit-knop te blokkeren. Met de lock functie zorg je ervoor dat de tandenborstel niet onbedoeld in de reistas loopt.

Minion Eco Ontwerp

Onder het achtervoegsel Eco verkoopt Happybrush nu elektrische tandenborstels die een milieubewustere en duurzamere productie realiseren.

 • De handheld behuizing en oplader zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
 • De opzetborstels maken gebruik van materialen die voor bijna 100% uit hernieuwbare grondstoffen bestaan.

De Happybrush Minions volgen ook deze eco-lijn, die zich uitstrekt tot de bijpassende borstelkopsets.

Het is heel positief voor kinderen om hen hiervan bewust te maken. Zelfs als je de hoogwaardige tandenborstels niet ziet of opmerkt, zijn ze veel milieuvriendelijker dan conventionele plastic modellen.

Zelfs de verzending van de tandenborstel gebeurt met DHL GoGreen.

Voor batterijverwijdering zou Happybrush nu ook een duurzaam concept moeten ontwikkelen.

Gebruiksaanwijzing voor het beste resultaat

HappyBrush Minions Tandpasta
De tandpasta met bananensmaak is geen must, maar toch een blikvanger.

De Happybrush Minions wordt uitdrukkelijk alleen gebruikt voor Kinderen vanaf acht jaar aanbevolen. Dit verklaart de integratie van verschillende schoonmaakprogramma’s, waarmee kleinere kinderen zeker problemen zouden hebben.

 • Begeleid uw kind tijdens de eerste inzetstukken van de tandenborstel en wijs op de juiste behandeling.
 • Al na een paar dagen pKinderen gebruiken hun tanden dan veel grondiger met deze sonische tandenborstel dan mogelijk zou zijn met een handtandenborstel.

Helaas heeft de Happybrush Minions geen drukcontrole. Deze beschermingsfunctie is eigenlijk standaard en zou vooral aanwezig moeten zijn in kinder- en beginnersmodellen.

Info: Een drukcontrole remt de poetssnelheid als er te veel druk op de tand en het tandvlees staat en helpt zo blessures te voorkomen. Tegelijkertijd biedt het een leereffect om in de toekomst altijd de juiste druk uit te oefenen bij het tandenpoetsen.

Conclusie: De Happybrush Minions biedt veel tandenborstel voor het geld

Ik vond niet alleen het ontwerp van de Happybrush Minions leuk, maar ook het feit dat de tandenborstel voor kinderen technisch overeenkomt met het reguliere volwassen model.

HappyBrush Minions Kindertandenborstel

 • Voor een relatief lage prijs krijg je hier een allround aan te bevelen sonische tandenborstel voor je kind.
 • Dankzij de goede afwerking en apparatuur kan het lang in gebruik blijven. De investering betaalt zich dus snel terug.
 • Absoluut uitstekend zijn de batterijprestaties, dus ik vraag me af waarom meer bekende fabrikanten dit niet voor elkaar krijgen.

Het enige minpunt van de Happybrush Minions is het gebrek aan drukcontrole. Als dit ook aan boord zou zijn, zouden er direct 6 sterren zijn.

Toch kan ik de Happybrush Minions sonische tandenborstel voor kinderen aanbevelen. Het biedt niet alleen een leuke blikvanger in de badkamer, maar verbetert ook de mondhygiëne van uw kinderen aanzienlijk.

Happybrush Minions – Eco Vibe 3

94 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi97
Verwerking & houdbaarheid95
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

Met 3 poetsprogramma’s en een sterke batterij poetst de Happybrush Minions de tanden zeer grondig in een kindvriendelijke look. Extra’s zoals een drukcontrole of smartphone-app ontbreken echter.

Ontdek de prijs van de Happybrush Minions:

Naar de winkel van Happybrush

Opmerking in de zin van de redactionele richtlijnen: De hier geteste tandenborstel is mij verstrekt door Happybrush – redactionele invloed heeft nooit plaatsgevonden. Ik behandel alle fabrikanten gelijk.