Oral-B Pulsonic Slim One 2100 Beoordeling

Deze sonische tandenborstel van Oral-B biedt veel kracht voor weinig geld. Zowel het reinigingsresultaat als de wegligging overtuigden mij in de praktijktest.

Deze sonische tandenborstel van Braun biedt veel voor weinig geld. Zowel de reinigingsprestaties als de handling hebben me overtuigd in de test.

De Oral-B Pulsonic Slim One 2100 is momenteel verkrijgbaar voor een zeer eerlijke prijs. Normaal gesproken moet je veel meer neerleggen voor vergelijkbare functies en reinigingsprestaties.

Aanbeveling
Oral-B Pulsonic Slim One 2100 Elektrische sonische tandenborstel voor wittere tanden in 2 weken, met timer en 2 push-on borstels, wit
Oral-B Slim One 2100

De sonische tandenborstel van Oral-B overtuigt met zijn slanke ontwerp en goede reinigingsprestaties.

Zie prijs

Fooi: Als Oral-B Pulsonic Slim One 2900 is deze tandenborstelset ook verkrijgbaar als dubbele verpakking tegen een redelijke prijs (klik op de link hierboven voor meer informatie).

In het volgende artikel lees je meer over de individuele functies en de eigenschappen van de Pulsonic Slim One 2100. Ik zal onder andere deze punten in meer detail bespreken:

Zoals je kunt zien, heeft zelfs een eenvoudige tandenborstel die niet veel geld kost veel te bieden. Ik hoop dat deze review je helpt om te beslissen over een tandenborstel waarmee je helemaal tevreden bent.

Het ontwerp van de Oral-B Slim 2100

Wat mij vanaf het begin aansprak is het slanke ontwerp van de Oral-B Slim sonic tandenborstels serie.

Zoals het naamachtervoegsel “Slim” al verklapt, zijn deze tandenborstels erg smal. In tegenstelling tot de soms nogal volumineuze roterende tandenborstelmodellen, passen de Slim tandenborstels heel goed in de hand.

Pulsonic Slim One verschijning

Vooral degenen onder u die overwegen om over te schakelen van een handmatige tandenborstel naar een elektrische tandenborstel, moeten de Slim 2100 leuk vinden.

Door de slanke vorm en de gebruikelijke langwerpige vorm van de opzetborstels doen deze tandenborstels me erg denken aan gewone handtandenborstels.

Dit is ook direct in gebruik voelbaar. Je kunt sonische tandenborstels gebruiken zoals normale tandenborstels, je hoeft alleen minder bewegingen met de hand te maken.

De transducer zorgt ervoor dat de tandenborstelkop zeer snel beweegt.

Tip: Een elektrische sonische tandenborstel is als een auto. Je stuurt ze naar de juiste plekken, maar de tandenborstel neemt de beweging (en dus het meeste werk) over.

Reinigingsprestaties & reinigingsmodi

Naast de goede wegligging waren ook de reinigingsprestaties van de Oral-B Slim One 2100 overtuigend.

Pulsonic Slim reinigingsprestaties

 • Technisch werkt het apparaat precies zoals de duurdere modellen uit de serie: 31.000 pulsaties per minuut zorgen voor een grondige reiniging van je tanden.
 • Ik merkte dat de tanden na het poetsen met de Slim One 2100 erg glad zijn en bijna een beetje glans vertonen.

Dit effect, dat je alleen bij goede sonische tandenborstels vindt, mis ik persoonlijk bij roterende tandenborstels. Om deze reden heb ik persoonlijk de neiging om sonische tandenborstels te gebruiken in geval van twijfel.

Functies in één oogopslag

Deze elektrische sonische tandenborstel biedt 2 verschillende poetsprogramma’s:

 1. Dagelijkse schoonmaak
 2. Pools

Zoals de Engelse namen al verklappen, wordt het hoofdprogramma gebruikt voor het dagelijks reinigen van je tanden.

Met het tweede programma kunt u uw tanden poetsen. Volgens de fabrikant maakt het polijstprogramma een aanzienlijke whitening van de tanden na slechts een paar weken mogelijk. Ik had de tandenborstel niett lang genoeg in gebruik om dit hier te kunnen bevestigen.

Hoe nuttig zijn verschillende schoonmaakprogramma’s?

Daarover lopen de meningen uiteen. Sommige gebruikers van elektrische tandenborstels zeggen “hoe meer programma’s hoe beter”, terwijl veel anderen het standaard reinigingsprogramma alleen gebruiken bij dagelijks gebruik.

Pulsonic Slim reinigingsmodi
Extra reinigingsmodi zijn natuurlijk geen vervanging voor normale reiniging, maar zijn slechts een aanvulling. Een polijstmodus verwijdert bijvoorbeeld specifiek verkleuring en zorgt zo voor een stralende glimlach.

Persoonlijk ben ik absoluut tevreden met twee of drie reinigingsmodi. Ik gebruik de normale reiniging meerdere keren per dag en tussendoor ook de oplichtende functie.

Vanuit dit oogpunt biedt de Slim One 2100 genoeg programma’s voor uw prijs.

Tip: Hoe meer poetsprogramma’s een elektrische tandenborstel biedt, hoe hoger de prijs meestal is.

Compatibele tandenborstelkoppen

De Slim One 2100 wordt geleverd met twee identieke tandenborstelkoppen. Dit beslaat een schoonmaakperiode van minimaal zes maanden. Voor een tandenborstel in de prijsklasse is de tweede opzetborstel echt een leuke extra.

In tegenstelling tot de concurrentie biedt Braun Oral-B slechts één opzetborstelvariant. Dit maakt de aanschaf makkelijker, maar maakt de reinigingsresultaten niet zo veelzijdig.

Tip: Voor de Philips Sonicare-serie zijn er bijvoorbeeld verschillende opzetborstels voor reiniging, gevoelig tandvlees of bleken.

Toch doet de opzetborstel van de Slim-serie zijn werk absoluut betrouwbaar. Ze reinigt haar tanden grondig en bevrijdt ze van hardere bedekkingen. Daarnaast staat u niet voor de keuze welk type opzetborstel u op de lange termijn wilt gebruiken.

Vervangende opzetborstels voor de Pulsonic Slim serie van Oral-B

Nieuwe tandenborstelkoppen van Oral-B voor de Slim-serie liggen al vanaf zo’n 3 euro in de winkels. In de regel bieden pakketten met meerdere opzetborstels de goedkoopste prijzen. Ik kan bijvoorbeeld dit pakket vervangende opzetborstels voor de Pulsonic Slim-serie aanbevelen:

Aanbeveling
Oral-B Pulsonic Push-on Brushes, 4 stuks
Pulsonic vervangende opzetborstels

In dit spaarpakket krijg je vier Pulsonic vervangende opzetborstels tegen een speciale prijs.

Zie prijs

Tip: Het wordt aanbevolen om de opzetborstels om de drie maanden te vervangen om optimale reinigingsprestaties te garanderen.

Deze functies zorgen voor een gezond gebit

Wat vooral opvalt voor degenen die voor het eerst een sonische tandenborstel gebruiken, is het speciale bedieningsgeluid van deze varianten.

In plaats van een meer bekend motorgeluid uit te stoten, zoals roterende tandenborstels, ontwikkelt de sonische tandenborstel een hoger trillend geluid.

Pulsonic Slim One voorganger
Net als zijn voorganger Pulsonic Slim 1000 heeft ook de Slim One 2100 tal van comfortfuncties voor schone tanden.

Dit bedieningsgeluid is absoluut normaal en je went er snel aan. In vergelijking met andere sonische tandenborstels staan de Oral-B-modellen ook bekend als vrij stil.

De ingebouwde timer

De timer van de tandenborstel helpt om de aanbevolen poetstijd van twee minuten te behouden. Ik vond het ook bijzonder praktisch dat ik bij het poetsen van mijn tanden elke 30 seconden door een korte trilling geïnstrueerd word om de positie van de tandenborstel te veranderen.

Deze signalen helpen je om systematischer en dus grondiger te reinigen.

Batterij en oplaadtijden

In de Pulsonic Slim One is net als in alle andere modellen van de serie zoals de Pulsonic Slim Luxe 4100 een NiMH accu geïntegreerd.

Hier wordt duidelijk hoe de lage prijs van deze tandenborstel tot stand is gekomen.

NiMH-batterijen moeten altijd volledig worden ontladen voordat ze worden opgeladen, anders gaat het om het zogenaamde geheugeneffect, dat de levensduur van de batterij verkort.

Andere elektrische tandenborstels gebruiken al modernere lithium-ionbatterijen met een betere duurzaamheid. NiMH-batterijen vereisen ook een aanzienlijk langere oplaadtijd.

Volgens de fabrikant is het batterijvermogen voldoende voor 14 dagen tandenpoetsen. U moet echter verwachten dat de werkelijke prestaties onder deze waarde liggen (en in de loop van de tijd blijven afnemen).

Mijn persoonlijke mening over de prestaties van de batterij

Omdat ik mijn tandenborstel twee keer per dag gebruik, vind ik het niet erg om hem regelmatig op het lichtnet aan te sluiten.

 • Dit is heel eenvoudig via de bijgeleverde laadpaal en neemt niet veel ruimte in beslag.
 • Gezien de prijs kan ik over deze zwakte van de Pulsonic Slim One heen komen.

Als u daarentegen van plan bent om uw elektrische tandenborstel vaak mee te nemen op langere reizen, moet u liever een model met een sterkere batterij gebruiken. Dan kan de laadpaal thuisblijven.

Zelfs als u iets meer geld kunt uitgeven, krijgt u vaak niet alleen meer functies, maar ook een moderne lithium-ionbatterij met een betere duurzaamheid.

Fooi: De nieuwe tandenborstels van de Protective Clean-serie van Philips bieden moderne batterijen in alle beschikbare prijsgroepen. Ook nieuwe roterende apparaten van Braun vertrouwen erop, zoals de Oral-B Genius 9000.

Genius 9000
Het huidige topapparaat van Oral-B vertrouwt op moderne batterijen en positieregeling.

Alle varianten van de Pulsonic Slim

Oral-B biedt hetzelfde tandenborstelmodel onder verschillende typeaanduidingen. Naast de Slim One 2100 zijn er ook:

 • Pulsonic Slim One 2000 (alleen 1 reserveborstel)
 • Pulsonic Slim One 2200 (inclusief reiskoffer).
 • Pulsonic Slim One 2900 (inclusief 2e handspiece)

Technisch gezien zijn al deze modellen identiek, ze worden alleen geleverd met verschillende accessoires en in verschillende kleuren. Zo kunt u elk model van de 2000-serie met een gerust hart kiezen.

De voor- en nadelen op een rij

Voordelen:

 • Gunstige prijs
 • Slank ontwerp
 • Goede reinigingsprestaties
 • 2 reinigingsmodi
 • Inclusief 2 opzetborstels
 • Timer van 2 minuten met intervallen van 30 seconden
 • Stille werking

Nadelen:

 • Lage NiMH batterij
 • Geen drukcontrole

Conclusie over de Pulsonic Slim One 2100

De Oral-B Pulsonic Slim One 2100 is deels verkrijgbaar bij online retailers voor prijzen rond de 50 euro.

Dit is echt een zeer aantrekkelijke prijs voor een moderne sonische tandenborstel.

Van de reinigingsprestaties en de uitrusting van de Slim One 2100 klopt ook alles.

 • De wat verouderde accu is al kritiek waard, maar zou voor mij geen reden zijn om niet voor dit model te kiezen.
 • Dit hangt echter sterk af van hoe en waar u uw elektrische tandenborstel gebruikt , hoeveel geld u aan een dergelijk apparaat uitgeeft.

Andere – maar ook duurdere – modellen hebben tegenwoordig een drukregeling.

Dit helpt om verwondingen aan de tand en het tandvlees te voorkomen. Omdat je met de Slim One 2100 echter heel zachtjes zonder druk kunt reinigen, werkt deze tandenborstel ook goed zonder deze technische extra.

De Slim One 2100 is een perfecte sonische tandenborstel voor diegenen die willen overschakelen van een handmatige tandenborstel naar een elektrische tandenborstel zonder al te veel geld uit te geven.

Oral-B Pulsonic Slim One 2100

88 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi90
Verwerking & houdbaarheid85
Accessoires & Extra’s88
Algemene conclusie

Een goedkope sonische tandenborstel die verrassend veel functies heeft voor gezonde tanden. Het is niet helemaal vrij van zwakke punten door de batterij, maar het overtuigt in termen van prijs-prestatieverhouding.

Bekijk de huidige prijs

Meer tandenborstels in de test

Weet je na het lezen van dit bericht niet zeker of de Oral-B Slim One 2100 de juiste tandenborstel voor jou is? Dan zou ik het volgende bericht willen aanbevelen: Test over elektrische tandenborstels.

Hier vind je verschillende modellen elektrische tandenborstels van verschillende merken. Ook kom je te weten welke tandenborstel als testwinnaar is gekozen.