Oral-B Smart Sensitive op de proef gesteld

De Oral-B Smart Sensitive is ideaal voor gevoelige tanden. Hoe de tandenborstel presteert in de vergelijkingstest, leert u in dit ervaringsrapport.

Goed nieuws voor wie problemen heeft met normale elektrische tandenborstels: De Oral-B Smart Sensitive is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden.

Ken je het gevoel van pijnlijke tanden en bloedend tandvlees? Een groot aantal mensen heeft problemen met conventionele elektrische tandenborstels. Sommigen hebben last van de druk van de tandenborstel, anderen de borstelharen van de opzetborstels zijn te hard.

De Oral-B Smart Sensitive belooft een remedie. Ik heb het model uitgebreid voor je bekeken en ook getest.

Het volgende artikel bevat gedetailleerde informatie over deze onderwerpen:

Als je de Oral-B Smart Sensitive al kent en de tandenborstel tegen een goede prijs wilt bestellen, kun je dat hier doen:

Aanbeveling
Oral-B Smart Sensitive Elektrische Tandenborstel, 5 poetsmodi voor tandheelkundige zorg incl. Sensitive &Bluetooth app, met visuele drukregeling, cadeau man / vrouw, Ontworpen door bruin, wit
Oral-B Smart Gevoelig

Een elektrische tandenborstel voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. Combineer een grondige reiniging met een perfecte bescherming van je gebit.

Zie prijs

De Smart Series van Oral B

In de Oral-B Smart serie zijn er verschillende modellen in verschillende prijsklassen. Gemeenschappelijk aan de serie is de “intelligente reiniging”, waarmee u uw reinigingsgedrag beter kunt beheersen en voortdurend kunt verbeteren.

Slim tandenpoetsen met smartphone-app

Hiervoor maakt de tandenborstel verbinding met een mobiele app en geeft u de mogelijkheid om uw poetsen in realtime te volgen.

De Smart tandenborstels zijn momenteel de middenklasse modellen van Oral-B. Er is ook de instap pro-serie (bijvoorbeeld Oral-B Pro 760) en de dure, hoogwaardige Genius-modelserie.

De Oral-B Smart Sensitive

In de volgende hoofdstukken zal ik je in detail kennis laten maken met de Smart Sensitive. U leert welke functies en programma’s de tandenborstel biedt en welke speciale functies het model bevat.

In het bijzonder ga ik expliciet in op de verschillen met de andere modellen van de Smart-serie.

Functies en programma’s in één oogopslag

Zoals alle apparaten uit de Smart-serie biedt ook de Smart Sensitive goede technische waarden. Zoals gebruikelijk bij Oral-B wordt er schoongemaakt met ronde opzetborstels die draaien. Zo reinig je tanden en tandvlees grondig.

Hier zijn de technische details:

 • 40.000 pulsaties
 • 8.800 rotaties
 • 5 schoonmaakprogramma’s
 • 1 opzetborstel
 • Visuele drukregeling
 • 2 minuten timer
 • Bluetooth-verbinding
 • Oral-B App gratis beschikbaar
 • Lithium-ion batterij en laadstation

De apparatuur is uitgebreid en er is aan alles gedacht om zowel een grondige als zorgvuldige reiniging te garanderen. Hieronder vindt u meer informatie over de belangrijkste functies.

Tandenpoetsen

De Smart Sensitive scoort positief op het gebied van reinigingsprestaties. Zelfs de beste modellen van Oral-B gebruiken dezelfde techniek. Je hebt de keuze uit vijf verschillende reinigingsprogramma’s voor dagelijks gebruik.

Oral B Smart Sensitive Tandenpoetsen

Voor mijn test heb ik gekozen voor het Sensitve-programma, omdat dit samen met de speciale opzetborstel voor een bijzonder zachte reiniging moet zorgen.

Ik vond het resultaat na gebruik zeer bevredigend. Mijne tanden straalden bijna en voelden als gepolijst. De bediening van de tandenborstel is ook zeer intuïtief.

Het valt op dat de tandenborstel iets langzamer beweegt in het zachte programma dan normaal bij andere Oral-B modellen.

De schoonmaakprogramma’s

De Oral-B Smart Sensitive* heeft vijf reinigingsprogramma’s:

 • Dagelijkse schoonmaak
 • Pro Schoon
 • Gevoelig
 • Fleuren
 • Bescherming van het tandvlees

Omdat dit model speciaal is ontworpen voor gevoelige tanden, dient de tandenborstel het beste zijn doel in de programma’s Sensitive en Gum Protection.

Met het milde Sensitive poetsprogramma (vedersymbool) bescherm je je tanden. De speciale tandvleesbeschermingsmodus helpt ook om het tandvlees zachtjes te masseren en te versterken.

Overigens zijn de reinigingsprogramma’s identiek voor de Smart-modellen 5000, 6000, Expert en Sensitive. De Smart 4000 heeft daarentegen slechts 3 reinigingsprogramma’s.

De opzetborstel

Dit is het enige accessoire dat de Smart Sensitive onderscheidt van de andere modellen in de serie. Terwijl de modellen 5000 en 6000 een CrossAction-borstelkop hebben voor dagelijkse reiniging, heeft de Smart Sensitive een Sensitive Clean-borstelkop.

De nieuwe cross-action opzetborstels zijn inbegrepen
Met de Oral B Smart Sensitive krijg je niet de Crossaction opzetborstel in beeld, maar de Sensitive Clean opzetborstelkop speciaal voor gevoelige tanden.

De Sensitive Clean borstelkop heeft bijzonder fijne borstelharen die slechts 0,01 mm dik zijn. Hierdoor kunt u uw tanden bijzonder voorzichtig maar toch grondig reinigen.

Ik merkte tijdens het schoonmaken dat de borstelharen fijner zijn en niet zoveel weerstand bieden als conventionele opzetborstels. Het reinigingsresultaat was niettemin bevredigend.

Met de Oral-B Smart Sensitive kunt u veel verschillende opzetborstels uit het Oral-B assortiment gebruiken. Voor de gewenste zachte reiniging moet u echter de Sensitive Clean-opzetborstels blijven gebruiken.

Deze krijg je onder andere in een goedkope set met 8 opzetborstels.

Aanbeveling
Oral-B Sensitive Clean push-on borstels voor elektrische tandenborstel, 8 stuks, zachte tandreiniging, ultradunne borsteltechnologie
Mondeling-B Sensitive Schone opzetborstels

In de set zijn de zachte Oral-B opzetborstels bijzonder betaalbaar. Hier zijn 8 gevoelige opzetborstels in online verzending.

Zie prijs

De visuele drukregeling

Natuurlijk heeft een elektrische tandenborstel, die zachte tandheelkundige zorg belooft, ook een drukcontrole aan boord.

Oral B Slimme gevoelige drukregeling

Deze zijn nu standaard en helpen ervoor te zorgen dat je niet te veel druk uitoefent op je tanden en tandvlees bij het tandenpoetsen.

Als er te veel druk is, licht een 360 graden waarschuwingslampje op het handvat van de Smart Sensitive op en wordt de reinigingssnelheid verlaagd. Wanneer de druk afneemt, gaat de lamp weer uit en gaat het schoonmaken door met de normale snelheid van het geselecteerde programma.

Dankzij dit systeem leer je snel hoe je je tanden het beste en voorzichtig kunt poetsen.

De geïntegreerde timer

Met behulp van de timer die in het handvat is geïntegreerd, kunt u dag na dag een constante reinigingstijd bereiken. Daarnaast geeft de timer aan wanneer je moet overschakelen naar een nieuw kwadrant in je mond.

Een timer is ook de absolute standaard voor elektrische tandenborstels en zeer nuttig om alle delen van de mondholte gelijkmatig te reinigen.

Bluetooth-verbinding en app

De reden voor de toevoeging “Smart” in de naamgeving van de serie zijn de Bluetooth-verbinding en de app.

Oral-B Smart Sensitive Smartphone App

Uw Oral-B Smart Sensitive maakt via Bluetooth verbinding met uw smartphone. Via een app die je gratis kunt downloaden naar je mobiele telefoon, kun je vervolgens de verzamelde gegevens evalueren.

Zelfs als sommigen deze controlefunctie overdreven vinden, helpen ze nog steeds om je tanden bewuster te poetsen. Als je een beetje in de app graaft, kan het je helpen je mondhygiëne aanzienlijk te verbeteren.

De app biedt u gepersonaliseerde informatie in realtime op uw mobiele telefoon. Dit kan vooral handig zijn als je tot nu toe moeite hebt gehad met het poetsen van je tanden.

Als je niet zoveel belang hecht aan deze aanvullende informatie, kun je je Smart Sensitive natuurlijk ook zonder app gebruiken.

Batterij en oplader

De tandenborstels van de Smart serie zijn uitgerust met een hoogwaardige ion lithium batterij. Deze moderne batterijen maken een gemiddelde gebruiksduur van twee weken mogelijk bij regelmatig gebruik van twee keer twee minuten per dag.

De ion-lithiumbatterijen laden ook sneller op en bieden een constante energieprestatie waarbij de snelheid van reinigingsbewegingen niet afneemt. Om op te laden hoef je alleen maar de hendel op het laadstation te plaatsen.

Conclusie: De Oral-B Smart Sensitive is een hoogwaardige tandenborstel

Zelfs voor de normale verkoopprijs was de Oral-B Smart Sensitive een zeer goede keuze, zowel voor mensen met gevoelige tanden als voor iedereen die op zoek is naar een eigentijdse elektrische tandenborstel.

Oral-B Smart Gevoelig

93 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi96
Verwerking & houdbaarheid93
Accessoires & Extra’s89
Algemene conclusie

Voor een zeer redelijke prijs krijg je een elektrische tandenborstel, die vooral wordt aanbevolen voor het reinigen van gevoelige tanden of pijnlijk tandvlees.
Ontdek de prijs van Oral-B Smart Sensitive*

Aangezien dit model een “speciaal model” is voor gevoelige tanden, kunt u nu steeds meer zeer goedkope aanbiedingen vinden. Er zijn vaak kortingen van 50% en meer op de oorspronkelijke verkoopprijs van ongeveer 150 €.

 • Deze aanbiedingen maken de Oral-B Smart Sensitive ook interessant voor wie eigenlijk op zoek is naar een regulier Smart model.
 • Uitgerust met een andere opzetborstel transformeert de Smart Sensitive snel in een Smart 5000 of 6000.

De Oral-B Smart Sensitive* is een zeer goed middenklasse model van Oral-B. De reinigingsprestaties zijn uitstekend en de technische uitrusting uitgebreid.

Let op actuele aanbiedingen om de beste elektrische tandenborstel van de Smart serie te bestellen tegen een speciale lage prijs.

Alternatieve tandenborstelmodellen van Oral B

Zoals eerder vermeld, lijken de modellen van de Smart-serie erg op elkaar en zijn ze bijna congruent met elkaar. Met het serienummer 4000 zijn er minder reinigingsprogramma’s, het model 6000 biedt de beste apparatuur.

Smart Series van ORAL B

Hier vindt u gedetailleerde beoordelingen van de Oral-B-modellen:

 • Slimme 4000
 • Slimme 5000
 • Slimme 6000
 • Slimme expert

Daarnaast kun je dit overzicht van Oral B tandenborstels ook raadplegen voor meer informatie, of meer te weten komen over aanbiedingen van andere merken in het overzicht van de huidige elektrische tandenborstels 2021.

Ik raad ook het artikel over elektrische tandenborstels voor gevoelige tanden aan. Daar vindt u meer informatie en vele alternatieven voor de Oral B Smart Sensitive.