Orale irrigator tegen amandelstenen

Welke orale irrigator is geschikt voor het verwijderen van amandelstenen? Alle belangrijke aankoopcriteria & de beste orale irrigators tegen amandelstenen in deze gids.

Hier leert u in een compacte en duidelijke vorm hoe u orale irrigators kunt gebruiken om amandelstenen te verwijderen.

In dit bericht lees je:

 • Welke orale irrigators zijn hier bijzonder geschikt voor.
 • Waar je op moet letten bij het kopen en gebruiken.

Veel orale irrigators zijn geschikt voor het verwijderen van amandelstenen. Mijn beste aanbeveling onder de modellen is de Waterpik WP 660:

Aanbeveling
Waterpik WP660 Ultra Professional orale irrigator wit - hoge druk - drukregeling - 7 hulpstukken -
Waterpik WP660 Ultra Orale Irrigator

Met extra grote watertank en regeling van de waterstraalsterkte in 10 fasen, is deze orale irrigator geweldig voor het verwijderen van amandelstenen.

Zie prijs

Daarnaast zal ik u kort kennis laten maken met enkele andere behandelingsmethoden voor amandelstenen en hoe ze verschillen in vergelijking met orale irrigators.

Wat zijn amandelstenen?

Amandelstenen – ook wel amandelstenen genoemd – zijn van nature voorkomende brokken in het lichaam. Ze zijn meestal wit of licht gelig en lijken op een rijstkorrel.

Orale irrigator Amandelstenen tegen slechte adem

Hoewel ze in kleine aantallen onschadelijk en heel normaal zijn, is er een heel eenvoudige reden waarom mensen er zo negatief over praten: ze stinken en veroorzaken of intensiveren daarom de zo onbeminde slechte adem.

Hoe worden amandelstenen gevormd?

Amandelstenen worden voornamelijk gevormd uit voedselresten die bij inslikken op de amandelen zijn afgezet.

De afzetting is favoriet als u ongelijke plekken, groeven of kleine krassen op de amandelen heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij littekenweefsel als gevolg van tonsillitis.

Orale irrigator Amandelstenen

De voedselresten raken erin verstrikt, plakken en worden bovendien verrijkt met dode cellen en witte bloedcellen. Bacteriën hebben ze uiteindelijk afgebroken.

De resulterende knobbels lossen na verloop van tijd vanzelf op of blijven hardnekkig vastzitten. Als gevolg hiervan veroorzaken ze een slechte smaak en adem.

Tegen een slechte adem kun je verschillende methoden gebruiken zoals mondwater of natuurlijke huismiddeltjes. Je vecht echter alleen tegen de symptomen en niet tegen de oorzaak van het probleem.

Hoe de vorming van amandelstenen te verminderen

U kunt de vorming van amandelstenen beïnvloeden, maar ze niet volledig voorkomen, tenzij u de amandelen operatief laat verwijderen.

Amandelstenen voorkomen
Zuivelproducten zoals kaas zijn voedingsmiddelen waar zich snel amandelstenen kunnen vormen.

Bepaalde voedingsmiddelen zoals zuivelproducten of alcohol bevorderen de vorming van amandelstenen. Met de juiste voeding kun je er dus tot op zekere hoogte voor zorgen dat er minder amandelstenen worden gevormd.

Gebruik orale irrigators tegen amandelstenen

Hoe amandelstenen het beste te verwijderen als ze zijn opgetreden, zal ik u in het volgende hoofdstuk kort introduceren – een van de meest effectieve methoden zijn orale irrigators.

Orale irrigator Amandelstenen

Orale irrigators zijn in staat om voedselresten en andere afzettingen zoals plaque effectief te verwijderen door middel van een sterke en geconcentreerde waterstraal.

 • De waterstraal van orale irrigators kan meestal in verschillende fasen worden aangepast op basis van sterkte.
 • Met een zachte waterstraalsterkte kunt u de loszittende amandelstenen relatief gemakkelijk wegspoelen.

In tegenstelling tot andere gereedschappen zoals schrapers of pipetten, is de waterstraal van een orale irrigator zacht bij correct gebruikHij en meer compatibel.

Als je al een orale irrigator gebruikt of erover nadenkt om er een te gebruiken, dan is het zeker het proberen waard.

Toepassingstips: Hoe amandelstenen correct te verwijderen!

Hoewel sommige orale irrigators al specifiek zijn ontworpen om amandelstenen te verwijderen en dit als een extra functie aanbieden, moet u over het algemeen op een paar dingen letten.

De belangrijkste punten heb ik hier kort samengevat:

Sterkte van de waterstraal

Zorg ervoor dat de waterstraal van de orale beregenaar zo voorzichtig is afgesteld dat u uzelf geen pijn doet. Veel orale irrigators hebben een extra zachte waterstraal die u moet gebruiken.

Orale irrigator voor amandelstenen
Allereerst zijn de watertank en de sterkte van de jet belangrijke criteria voor u om effectief van amandelstenen af te komen.

Met de massagefunctie van een orale irrigator kunt u voorzichtig injecteren in het gebied van de amandelen. In deze functie worden luchtbellen toegevoegd aan de gebundelde waterstraal, die de straal zachter en aangenamer maken.

Voldoende licht

Vooral tijdens de eerste pogingen om je amandelstenen weg te spoelen, moet je op zoek naar een plek waar je goede, voldoende lichtomstandigheden en een spiegel hebt.

Je moet al zien en controleren of je de bijbehorende plaatsen kunt bereiken met de waterstraal en of je de amandelstenen kunt wegspoelen.

Oefening en geduld

Het verwijderen van amandelstenen met een orale beregenaar vereist enige oefening.

Aan de ene kant is het even wennen om de waterstraal zo diep in de keel te richten en het kan in het begin zijn dat je een kokhalzende impuls voelt.

Orale irrigeerder tegen amandelstenen

Dit is echter in het begin volkomen normaal en je moet het niet meteen forceren. Wees geduldig en probeer de volgende keer gewoon een diepere plek.

Hoe de stenen het beste losgemaakt kunnen worden, vergt ook enige training.

 • Probeer eerst het waterstaal direct op de amandelstenen te richten en houd de straal rechtop.
 • Als amandelstenen niet onmiddellijk loskomen, moet u proberen de hoek van de bundel een beetje te veranderen en het vanuit een andere richting proberen.

Wanneer u de procedure met de orale irrigator hebt voltooid, raad ik u nog steeds aan om eindelijk te gorgelen met een mondwater en te spoelen.

Mondwater tegen amandelstenen

Aan de ene kant lost het de laatste resten op en spoelt het ze uit de mondholte, aan de andere kant heeft het een desinfecterend effect op de zojuist behandelde gebieden.

Aanbeveling: De beste orale irrigators tegen amandelstenen

Orale irrigators zijn voornamelijk ontworpen voor het reinigen van de mondholte. Daarom zijn er modellen waarmee je de amandelstenen beter of minder goed kunt verwijderen.

Kortom, orale irrigators kunnen ruwweg worden gecategoriseerd door ze te verdelen in stationaire en afzonderlijke apparaten voor thuis, combinatieapparaten met elektrische tandenborstels en reisapparaten.

Orale B Oxyjet orale irrigator tegen amandelstenen
De Oral B Oxyjet heeft een grote watertank en is daarom beter geschikt als mobiele orale irrigators om amandelstenen te verwijderen.

Deze classificatie is onder andere nuttig voor de grootte van het waterreservoir van de orale irrigeerder. Omdat de watertank een belangrijk criterium is als u een orale beregenaar wilt kopen om amandelstenen te verwijderen.

In het algemeen geldt het volgende: Hoe groter de watertank van de orale beregenaar, hoe comfortabeler u deze kunt gebruiken voor het verwijderen van amandelstenen.

Met een kleine watertank, zoals de geïntegreerde watertank van een reis orale irrigator, zult u merken dat u de tank tijdens de procedure meerdere keren moet bijvullen.

Ik raad ook de langst mogelijke nozzlekop aan bij de orale irrigator om gemakkelijk de achterkant van de amandelen te bereiken. Je kunt dus ook diepere amandelstenen bereiken en uitspoelen.

Zoals al in de gedetailleerde beoordeling van orale irrigators in het algemeen, kan ik het model WP660 Ultra van Waterpik aanbevelen, speciaal voor het verwijderen van amandelstenen:

Aanbeveling
Waterpik WP660 Ultra Professional orale irrigator wit - hoge druk - drukregeling - 7 hulpstukken -
Aanbeveling: Waterpik WP660 Ultra Oral Irrigator

Met extra grote watertank en regeling van de waterstraalsterkte in 10 fasen.

Zie prijs
 • Met de voldoende grote watertank hoeft u tijdens de behandeling niet constant bij te vullen.
 • De verschillende niveaus zorgen ervoor dat je de aangename sterkte van de waterstraal kunt vinden en aanpassen.

Wat ook positief is voor het verwijderen van amandelstenen is de doordachte ergonomie van de orale beregenaar.

Omdat je alles gemakkelijk met één hand kunt bedienen, heb je je andere hand vrij om je mond te stoppen, een extra spiegel vast te houden of voor een lamp om de keel te verlichten.

Verdere maatregelen tegen amandelstenen

Natuurlijk zijn er andere manieren om amandelstenen te verwijderen.

Aan de ene kant aangewezen apparaten en sets zoals de Tonsilstein remover van Orali:

Aanbeveling
Amandelsteen Remover Set | Om amandelstenen te verwijderen en te voorkomen | Tegen slechte adem | Verlicht keelpijn | Spuit, amandelsteenverwijderaar met LED-licht en tongreiniger | Oravix
Amandelsteen verwijderingskit

Elimineert amandelstenen en zorgt er ook voor dat ze niet onmiddellijk terugkeren.

Zie prijs

Aan de andere kant kun je natuurlijk ook handmatig schoonmaken, en een houten spatel of een wattenstaafje gebruiken.

Wanneer u ze gebruikt, moet u er gewoon voor zorgen dat u het delicate weefsel niet verwondt en natuurlijk vergt het meer oefening om amandelstenen te verwijderen met een schraper of een stok dan om ze te spoelen met de orale irrigeerder.

Conclusie: U kunt amandelstenen verwijderen met orale irrigators

U kunt een orale irrigator gebruiken om amandelstenen te verwijderen. Bovendien zijn de apparaten over het algemeen praktische helpers voor uw tandheelkundige gezondheid.

Welke orale irrigator voor amandelstenen

Houd bij het kiezen van de orale irrigator rekening met:

 • Dat de watertank voldoende groot is (kies dus voor stationaire modellen).
 • De kop van het mondstuk moet zo lang mogelijk en niet te kort zijn, zodat u gemakkelijk bij de amandelstenen kunt komen.
 • De orale irrigator moet een zachte waterstraal of een massagefunctie hebben. Dan is de toepassing zo prettig mogelijk.

Orale irrigators hebben veel voordelen en je kunt er niet alleen amandelstenen mee verwijderen. Ze zijn een geweldige vervanging voor tandzijde en reinigen de interdentale ruimtes effectief en snel.

Voor een van de beste orale irrigators tegen amandelstenen denk ik de Waterpik WP660 Ultra. Het voldoet aan de belangrijke eisen voor het verwijderen van amandelstenen:

Zie prijs en beoordelingen*