Philips NT5650/16 haarverwijderaar in de test

Met de Philips NT5650/16 kunt u neus- en oorhaar verwijderen en wenkbrauwen of baard trimmen. Ontdek hoe het model presteert in de test.

Ben je geïnteresseerd in haarverwijderaars voor neuzen, oren en wenkbrauwen? Dan is deze review van de Philips NT5650/16 iets voor jou.

Een verzorgd uiterlijk is het persoonlijke visitekaartje voor de best mogelijke eerste indruk. Je moet altijd denken aan ontharing.

Naast het scheren en het bezoeken van de kapper, zijn het haar in de neus, oren en zeer borstelige wenkbrauwen die zorgen voor een onverzorgde look.

Gelukkig zijn er neus- en oorhaartrimmers waarmee je zelf haar op deze probleemgebieden kunt verwijderen. In dit artikel laat ik je kennismaken met het model Philips NT5650/16.

In de volgende tekst vindt u deze hoofdstukken. U kunt rechtstreeks naar elk onderwerp navigeren via de inhoudsopgave:

Als je deze haartrimmer direct bij Philips wilt bestellen, vind je hier een goede aanbieding:

Aanbeveling
Philips NT5650/16 Neus- en oorhaartrimmer Series 5000 voor het trimmen van neus- en oorhaar en wenkbrauwen Zonder plukken (met baardkam en precisietrimmer)
Philips NT5650/16

De neus- en oorhaartrimmer van Philips wordt geleverd met meerdere opzetstukken om haar op verschillende probleemgebieden effectief te verwijderen. Het apparaat wordt gevoed door AA-batterijen.

Zie prijs

De eerste indruk

De haartrimmer Philips NT5650/16 wordt geleverd in een niet bepaald milieuvriendelijke plastic verpakking. Dit is transparant, zodat je alle componenten van de set van buitenaf kunt zien.

Philips NT5650/16 oorhaartrimmer

De verpakking noemt neus, oren, wenkbrauwen en de perfectie van baarddetails als toepassingszones.

Het is praktisch dat het pakket ook een AA-batterij bevat. Het apparaat is dus direct na aankoop klaar voor gebruik.

Het handheld apparaat ligt goed in de hand en is niet te zwaar, zelfs niet met de batterij geïnstalleerd. Het is gemakkelijk om de verschillende zones van het gezicht te bereiken.

Voor opslag wordt de set geleverd met een vrij eenvoudige tas. Deze vind ik handig om te voorkomen dat de essays verloren gaan.

Gegevensblad:

 • Gewicht: 97 g (met basistrimmer)
 • Lengte: 15.7 cm
 • Gemaakt in China
 • Garantie: 2 jaar

De kapper NT5650/16 in een oogopslag

In dit hoofdstuk laat ik u kennismaken met alle technische details van de Philips NT5650/16*. Daarna ga ik dieper in op de individuele functies en mogelijke toepassingen.

Hier is een overzicht van wat de haartrimmer van Philips te bieden heeft:

 • Precisie trim technologie
 • Dubbelzijdig snij-element
 • Detail trimmer bevestiging
 • 2 kam bijlagen
 • Volledig wasbaar
 • Werking op AA-batterij

In het volgende zal ik iets meer in detail treden over de individuele functies.

De Precision Trim Technologie

Het geheim van de Precision Trim-technologie ligt in de snijbevestiging van de Philips NT5650/16.

Philips NT5650-16 haarverwijderaar

Dit is ontworpen om het haar effectief te verwijderen zonder de huid te verwonden. Bovendien voorkomt de structuur van de trimkop pijnlijk trekken aan het haar bij het knippen.

De roestvrijstalen messen worden beveiligd door een speciaal beschermingssysteem. Tegelijkertijd maakt de structuur dubbelzijdig knippen mogelijk, zodat u haar vanuit elke hoek en in alle richtingen kunt knippen.

De kam- en detailbijlagen

Naast de vaste snijkop bevat de set van de Philips NT5650/16 twee kambevestigingen en een detailtrimmer.

Philips NT5650-16 Wenkbrauwtrimmer

De kambevestigingen zijn ontworpen voor het trimmen van de wenkbrauwen. Kies tussen een lengte van 3 mm en 5 mm.

Aangezien je de wenkbrauwen niet helemaal wilt verwijderen, moet je Gebruik altijd een van de twee bijlagen. Kies het essay dat voor jou het beste resultaat oplevert.

De detailtrimmer is immers bedoeld om contouren van baarden in detail te snijden.

Dit werkt net als de poptrimmers die je waarschijnlijk al kent van je elektrische scheerapparaat. Zodra de detailbevestiging is bevestigd, teken je rechte lijnen op de bakkebaarden of maak je de contouren van je baard recht.

Wasbaar

Praktisch is het feit dat je de Philips NT5650/16 en alle accessoires onder water kunt wassen. Dit vergemakkelijkt het reinigen en verwijderen van haarresten.

Reinig na gebruik eenvoudig alle gebruikte elementen onder stromend water.

Batterij

De Philips haartrimmer wordt gevoed door standaard AA-batterijen. Het pakket wordt geleverd met een bijbehorende batterij.

Philips NT5650/16 AA batterij

Hoewel batterijen niet de meest milieuvriendelijke oplossing zijn, zou het verwerken van batterijen de uiteindelijke prijs waarschijnlijk aanzienlijk duurder maken.

Het is praktisch dat het apparaat draadloos en dus onafhankelijk van stopcontacten werkt. Dit maakt het toepassingsgebied zeer veelzijdig en is ook handig tijdens het reizen.

De Philips NT5650/16 in actie

Ik heb de Philips NT5650/16* drie weken geprobeerd en kreeg de kans om alle functies in alle rust uit te proberen.

In dit hoofdstuk presenteer ik mijn persoonlijke testervaringen.

Neushaar verwijderen

Vooral op gevorderde leeftijd ontwikkelt neushaar zich steeds meer tot een esthetisch probleem. Het ziet er gewoon niet mooi uit als er haar uit de neusgaten ontspruit.

Philips NT5650-16 neushaartrimmer

Met de Philips NT5650/16 kan ik gemakkelijk in de neusholtes komen en kan ik het bestaande haar zeer effectief verwijderen.

De normale reguliere trimbevestiging van de Philips trimmer werkt hier goed. Met cirkelvormige bewegingen beheers ik snel de chaos in mijn neus.

Iedereen die wel eens per ongeluk of tijdens het ontharen een neushaar heeft geplukt, weet hoe pijnlijk dit kan zijn. Met de Philips NT5650/16 lukt het me echter veilig en pijnloos met ontharing.

Ik begrijp dat de messen beschermd zijn om mogelijke snijwonden op de huid te voorkomen.

 • Toch lijkt het me alsof dit plastic beschermingsapparaat op de Philips NT5650/16 erg royaal was.
 • Of om het anders te zeggen, ik had graag gezien dat het haar nog dichter bij de huid was geknipt.

Ik was blij met het eindresultaat, maar ik had graag een grondiger resultaat gezien.

Trim haar op de oren

Ook voor de oren heb ik de reguliere bevestiging van de Philips trimmer gebruikt. De trimmer is heel gemakkelijk te gebruiken en het was gemakkelijk voor mij om het haar te verwijderen dat me stoorde.

Philips NT5650-16 oorhaartrimmer

Zowel binnen als buiten de oorschelp kon ik schoon knippen zonder aan mijn haar te plukken.

In de oorschelp zijn cirkelvormige bewegingen weer het beste, buiten trok ik de trimmer gewoon zachtjes over de oren in beide richtingen.

Wenkbrauwen trimmen

Voor de correctie van de wenkbrauwen zijn er, zoals gezegd, twee opzetstukken. Een met een afstand van 3 mm tot het blad en een tweede met een afstand van 5 mm.

Ik koos het 5 mm hulpstuk en begeleidde het zoals aangegeven, in kambewegingen tegen de groeirichting van de wenkbrauwen. Het apparaat knipt vervolgens het haar op een lengte van 5 mm.

Fooi: Ik raad alle nieuwe gebruikers aan om voorzichtig te zijn, vooral met wenkbrauwen.

 • Omdat de Philips NT5650/16 effectief en snel snijdt, is het gemakkelijk om hier te veel te snijden.
 • En in de wenkbrauwen ziet het er vreemd uit als er ineens harde randen te zien zijn of er duidelijke sneetjes in het midden van de wenkbrauwen zitten.

Met een beetje wennen aan het trimmen werkt het trimmen van de wenkbrauwen goed, dankzij de verschillende opzetstukken kun je ook je eigen stijl kiezen.

Trim baard details

De eenvoudigste manier was om de beard trim bevestiging te gebruiken. Omdat ik soortgelijke trimmers van mijn scheermesjes ken, wist ik al hoe ik ermee om moest gaan.

Philips NT5650-16 haar trimmen

Nogmaals, de Philips haartrimmer is een handig hulpmiddel. Qua prestaties overtuigt de functie op mijn scheerapparaat me echter veel beter.

Ik zou de Philips NT5650/16 alleen gebruiken voor baard en bakkebaarden als ik geen elektrisch scheerapparaat bij de hand heb.

Beoordelingen

Alleen al op Amazon zijn er meer dan 4.000 beoordelingen over de Philips NT5650/16* haartrimmer.

Waarderingen: Hoewel een goede 80% het apparaat als goed of zeer goed beoordeelt, zijn er ook enkele kritische stemmen, vooral van de laatste paar maanden.

De belangrijkste punten van kritiek zijn de niet zo schone snede van de trimmer. Haar blijft voor veel gebruikers te lang na het knippen. Dat merkte ik ook in de test.

Sommige beoordelingen geven ook aan dat de nieuwe generatie producten, hoewel veiliger dan eerdere modellen, minder grondig is.

Resultaat

Voor de verbazingwekkend lage prijs heeft de Philips NT5650/16 haartrimmer veel te bieden.

Aanbeveling
Philips NT5650/16 Neus- en oorhaartrimmer Series 5000 voor het trimmen van neus- en oorhaar en wenkbrauwen Zonder plukken (met baardkam en precisietrimmer)
Philips NT5650/16

De neus- en oorhaartrimmer van Philips wordt geleverd met meerdere opzetstukken om haar op verschillende probleemgebieden effectief te verwijderen. Het apparaat wordt gevoed door AA-batterijen.

Zie prijs

Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en doet zijn werk.

 • Ik zou liever minder bescherming hebben en op sommige plaatsen meer gesneden, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van smaak.
 • Ik begrijp echter dat veiligheid en huidbescherming voorrang hebben.

Dat deze neus- en oorhaartrimmer met batterijen werkt, vind ik vanuit milieuoogpunt niet erg up-to-date. Dit komt echter waarschijnlijk door de prijs.

Een redelijk acceptabele batterij zou de prijs aanzienlijk verhogen. Daarnaast zou een oplader nodig zijn. Trouwens, bijna alle concurrerende producten bieden alleen batterijvoeding.

Tot slot is de Philips NT5650/16 haartrimmer heel praktisch en behulpzaam bij persoonlijke hygiëne. Daarbij komt nog de lage prijs. Vooral in de neus en oren is zo’n trimmer duidelijk superieur aan elke scheerpop-up trimmer.

Of u echter daadwerkelijk een elektrisch apparaat in de badkamer wilt plaatsen voor deze kleine toepassingen, moet worden bepaald op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

Ontdek de prijs van de Philips NT5650/16*

Meer verzorgingstips

Naast een verzorgd uiterlijk maakt een stralende glimlach ongetwijfeld een blijvende indruk.

Met de juiste tandheelkundige zorg blijven uw tanden gezond en helder wit. Bekijk daarom deze berichten:

Deze informatie geeft u een uitgebreid inzicht en tips en trucs voor een langdurig en gezond gebit.