Welke tandpasta voor ultrasone tandenborstels?

Is een speciale tandpasta voor ultrasone tandenborstels nodig en welke is hiervoor geschikt? Ontdek alle tips en aanbevelingen in deze gids.

Werken ultrasone tandenborstels alleen met een speciale tandpasta? Met welke ultrasone tandenborstel kan ik welke tandpasta gebruiken?

Veel nieuwe eigenaren van ultrasone tandenborstels worden geconfronteerd met dezelfde vragen. Zelfs voordat u een ultrasone tandenborstel koopt, is het belangrijk om te weten waar u in de toekomst op moet letten.

In dit bericht vindt u alle informatie die u nodig hebt om een ultrasone tandenborstel zo efficiënt mogelijk te gebruiken en of een speciale tandpasta voor ultrasone tandenborstels überhaupt nodig is.

De tekst behandelt onder andere deze onderwerpen:

Ik hoop dat je alle antwoorden op je vragen vindt. Als u twijfelt, kunt u meer te weten komen over de individuele modellen in onze gedetailleerde producttests op ultrasone tandenborstels.

Ultrasone versus geluidstechnologie

Ten eerste is het belangrijk om het verschil te kennen tussen sonische tandenborstels en ultrasone tandenborstels.

Sonic tandenborstels

Sonic tandenborstels zijn al veel langer op de markt en er zijn veel verschillende modellen van bekende fabrikanten.

Ultrasone tandenborstel tandpasta
Roterende tandenborstels hebben een ronde borstelkop, terwijl deze langwerpig is in sonische tandenborstels.

In tegenstelling tot roterende elektrische tandenborstels, bewegen de opzetborstels van sonische tandenborstels heen en weer in snelle pulserende bewegingen.

Volg deze link voor meer informatie over de huidige sonische tandenborstels van Oral-B, Philips en vele andere merken.

Ultrasone tandenborstels

Ultrasone tandenborstels werken puur technisch gezien heel anders. De trillingen van deze elektrische tandenborstels zijn zo snel dat ze ze niet meer waarnemen bij het tandenpoetsen.

Emmi Dent ultrasone tandenborstel
Ultrasone tandenborstels zijn bijvoorbeeld de Emmi Dent.

De beste modellen werken met 96 miljoen trillingen per minuut.

  • Deze trillingen zorgen ervoor dat er veel kleine belletjes ontstaan met tandpasta en speeksel, die vervolgens barsten.
  • De energie die vrijkomt bij het proces lost tandplak en vuil van de tanden op en reinigt zelfs grondig tussen de tanden.

Dit proces vindt geruisloos en onopgemerkt plaats door de gebruiker. Om deze reden is het gebruik van een ultrasone tandenborstel in het begin vaak vreemd.

Ondertussen zijn er zelfs kleine geïntegreerde trilmotoren, die beweging bieden om de bediening duidelijk te maken voor de gebruiker.

Omdat er geen externe “mechanische” reiniging is, zijn ultrasone tandenborstels vooral populair bij mensen die last hebben van gevoelig tandvlees.

Ultrasone tandenborstels reinigen zowel voorzichtig als grondig.

De juiste tandpasta voor ultrasone tandenborstels

Momenteel zijn er slechts twee merken die echte ultrasone tandenborstels produceren.

Wat is Novamin tandpasta

Terwijl het ene merk erop staat dat de poetsprestaties alleen mogelijk zijn in combinatie met de tandpasta van het merk, stelt het andere merk dat elke conventionele tandpasta kan worden gebruikt.

Maar wat is waar?

  • De speciale techniek van ultrasone tandenborstels zou een speciale tandpasta verklaren die bijzonder fijne bubbels vormt.
  • In feite is er nog steeds geen wetenschappelijke studie die bewijst dat alleen bepaalde tandpasta’s het gewenste effect bereiken.

Het merk, dat graag verwijst naar zijn eigen tandpasta, financiert dergelijke onderzoeken zeker niet. Het hebben van je eigen en absoluut noodzakelijke tandpasta is immers perfect om een trouwe klantenkring te beveiligen.

Tandpasta voor Emmi Dent ultrasone tandenborstels

Emmi Dent is het merk dat absoluut en uitsluitend een Emmi Dent tandpasta aanbeveelt voor het gebruik van de ultrasone tandenborstel.

Om aan zoveel mogelijk eisen te voldoen, Emmi Dent tandpasta is nu ook verkrijgbaar in heel verschillende smaken.

Naast Emmi-Dent Fresh kun je ook Emmi Dent Nature en Emmi Dent Whitening krijgen voor wittere tanden. Hier laat ik u meer in detail kennismaken met de individuele tandpasta’s:

Aanbeveling
emmi-dent® ultrasone tandpasta
Emmi Dent Vers

Dit is de standaard tandpasta van Emmi Dent met muntsmaak en speciale microbubbelvorming. Extra zouten moeten ook het tandglazuur versterken.

Zie prijs
Aanbeveling
6x Emmi-dent ultrasone tandpasta nature 75ml (6x 75ml)
Emmi Dent Natuur

Deze speciale tandpasta voor ultrasone tandenborstels combineert de microbubbeltechniek met puur natuurlijke ingrediënten. Hier in het 6 buizen pakket tegen een speciale prijs.

Zie prijs
Aanbeveling
emmi-dent® Ultrasone Tandpasta
Emmi Dent Whitening

Deze tandpasta helpt om tanden witter te maken bij het poetsen met een ultrasone tandenborstel. Al in 10 dagen zou het moeten helpen om tanden aanzienlijk witter te maken.

Zie prijs

Fooi: Als je alle beschikbare Emmi Dent tandpasta’s wilt proberen, kan ik deze proefset aanbevelen:

Aanbeveling
Emmi-dent ultrasone tandpasta proefpakket met 3 varianten (3x 75ml tube)
Emmi Dent proefpakket

In het proefpakket voor Emmi Dent ultrasone tandenborstels tandpasta vindt u één tube van Emmi Dent Fresh, Nature en Whitening. Zo kun je uitproberen welke variant je het lekkerst vindt.

Zie prijs

Hoewel de fabrikant expliciet aanbeveelt om Emmi Dent ultrasone tandenborstels alleen met Emmi Dent tandpasta te gebruiken, zijn er geen gegevens die bewijzen dat andere tandpasta’s minder effectief zijn.

Naar het Emmi Dent testrapport

Tandpasta voor Megasonex

De ultrasone tandenborstel Megasonex M8 combineert de functies van een ultrasone tandenborstel met die van een sonische tandenborstel. Gebruik de functieknop om te selecteren hoe u wilt schoonmaken.

Megasonex wijst erop dat je de ultrasone tandenborstel met elke conventionele tandpasta kunt gebruiken. Daarmee zegt het bedrijf precies het tegenovergestelde van concurrent Emmi Dent.

Toch heeft Megasonex ook een eigen tandpasta op de markt.

Aanbeveling
MEGASONEX fluoridevrije whitening tandpasta
Megasonex Whitening Tandpasta

De Megasonex tandpasta combineert de bescherming en reiniging van de tanden met een versterking van het glazuur. Het is geschikt voor ultrasone tandenborstels en voor normale sonische tandenborstels.

Zie prijs

Aangezien Megasonex dezelfde ultrasone techniek gebruikt, maar niet verwijst naar het gebruik van een specifieke tandpasta, lijken tandpasta en poetstechniek toch niet onafscheidelijk. Omdat er echter geen gegevens zijn, is het moeilijk om hier een objectief oordeel over te vellen.

Naar de Megasonex M8 review

Conclusie: Tandpasta voor ultrasone tandenborstels is een kwestie van smaak

Omdat er geen empirische gegevens zijn om het betere effect van speciale tandpasta’s voor ultrasone tandenborstels te bewijzen, zou ik altijd op mijn eigen instincten vertrouwen.

Tandpasta voor ultrasone tandenborstel

  • Als ik kies voor een ultrasone tandenborstel, zijn er goede redenen voor deze beslissing.
  • Als ik ook nog eens denk dat een bepaalde tandpasta het gewenste effect versterkt, koop ik dit product.

Dezelfde redenering werkt andersom.

Als u een ultrasone tandenborstel gebruikt met een normale tandpasta en met de borstelAls u tevreden bent met het resultaat, moet u deze combinatie blijven gebruiken.

De meeste gebruikers van ultrasone tandenborstels geven de voorkeur aan de zachte reinigingstechniek van deze tandenborstels. Dit omvat een tandpasta die het gevoelige tandvlees beschermt. Je weet altijd het beste welke combinatie bij je past.

Toekomstige tests zullen helpen

Aangezien ultrasone technologie nog relatief nieuw is en tot nu toe eerder een nicheproduct, is het noodzakelijk om af te wachten of deze techniek de overhand heeft.

Ten laatste wanneer grote fabrikanten zoals Oral-B of Philips ultrasone tandenborstels aanbieden, nemen testlaboratoria het onderwerp ook over.

Dan zal zeker wetenschappelijk duidelijk worden of het daadwerkelijk effectiever is om een speciale tandpasta te gebruiken voor ultrasone tandenborstels.

Alternatief: Sonic tandenborstels

Een goed alternatief voor een grondige tandreiniging zijn sonische tandenborstels.

Ultrasone tandenborstel alternatieven

Zelfs hoogwaardige modellen zoals de huidige testwinnaars Sonicare Diamond Clean van Philips of de iO9 van Oral-B met magnetische technologie zijn niet veel duurder dan de momenteel beschikbare ultrasone tandenborstels. Daarentegen zijn er nauwelijks verschillen in het reinigingsresultaat.

Zelfs technisch niet zo complexe sonische tandenborstels leveren zeer goede resultaten voor minder geld. Voor een uitgebreid overzicht raad ik deze review van de huidige elektrische tandenborstels aan.