Crest White Strips – Oplossing voor witte tanden?

Hoe effectief zijn Crest White Strips voor het bleken van tanden? In deze review leer je het antwoord &tips en alternatieven voor wittere tanden.

Witte glimmende tanden als een Hollywoodster, wie droomt er niet van? Zijn de Crest White Strips hiervoor een goedkope en effectieve oplossing?

De schok komt snel – uiterlijk wanneer u de tandarts vraagt om professioneel tanden bleken. De kosten hiervoor zijn hoog en worden niet gedekt door de wettelijke zorgverzekering.

Als alternatief nemen veel gebruikers dan hun toevlucht tot de veel goedkopere witte stroken. Maar welk merk belooft het beste succes?

Ik heb de Crest White Strips voor u nader bekeken, met behulp van beoordelingen van onafhankelijke organisaties en getuigenissen van mensen die deze strips hebben geprobeerd.

In het volgende artikel vind je onder andere antwoorden op deze vragen:

 • Hoe werken Crest White Strips?
 • Hoeveel kosten de tandenbleekmiddelen?
 • Hoe effectief ben je?
 • Hoe vaak moet u de toepassing herhalen?

Voor het geval u Crest nog niet kende, het Amerikaanse merk staat vooral bekend om tandenbleekproducten en speciale tandpasta en is al vele jaren op de markt.

Hier is de gedetailleerde inhoudsopgave voor dit artikel:

Met de links kunt u direct naar een specifiek onderwerp springen als u geen tijd hebt om de hele tekst te lezen.

Informatie over Crest

Zelfs als u niet bekend bent met het merk Crest, kent u zeker het moederbedrijf Procter &Gamble.

kuif witte strepen

Procter &Gamble produceert merken zoals Ariel, Gilette, Braun, Fairy, Head &Shoulders en vele andere bekende producten.

Het merk Crest is oorspronkelijk gemaakt voor de Amerikaanse markt. Dankzij internationale internetretailers zoals Amazon zijn Crest-producten ook al enige tijd verkrijgbaar in Duitsland en andere Europese landen.

Zoals bekend besteden klanten in de VS veel meer aandacht aan witte tanden dan Europese klanten. Dit is een van de redenen waarom Crest veel sterker vertegenwoordigd en bekender is in Amerika.

Crest Producten

Populaire Crest producten zijn speciale tandpasta’s om de taaiheid witter te maken en de Crest White Strips, die een intensievere whitening beloven door dagelijkse toepassingen.

Witte tanden

In de loop der jaren zijn er zeer verschillende varianten van de producten op de markt gekomen.

Crest tandpasta was en is verkrijgbaar met de volgende namen: Gum Health, 3D White, Kid’s Crest, Pro-Health, Sensitivity, Enamel, Clean + Fresh en Future-Proof.

Verschillende varianten van de Crest White Strips zijn de afgelopen 20 jaar ook op de markt gebracht. Oude merknamen als Crest White Strips Classic, Professional, Premium of Pro zijn al van de markt verdwenen.

Info: De huidige Crest White Strips heten Crest 3D White Professional Effects Whitestrips en worden momenteel alleen vermeld bij amazon.com en zijn verkrijgbaar in sommige Duitse supermarkten.

Het is echter heel goed mogelijk dat dit product binnenkort sterker vertegenwoordigd zal zijn op de Duitse markt.

Hoe werken Crest White Strips?

De Crest White Strips zijn tandenbleekstrips die je direct op je tanden “lijmt”. Na een belichtingstijd van 30 minuten per dag kunt u de strips afpellen.

Effect Crest Witte Strips
U kunt de Crest 3D White Strips vanuit huis gebruiken en de eerste resultaten al na een paar dagen zien.

Al na drie dagen kunt u de eerste resultaten zien, na 20 dagen is het bleekproces volledig voltooid.

Info: Het principe van witte strips is niet onbekend, in het artikel Bleaching Strips Test hebben we al veel vergelijkbare producten in detail gepresenteerd en geëvalueerd.

De chemie op de strips helpt om typische vlekken en tandverkleuringen van N te eliminerennicotine, koffie of thee te verwijderen. Het gebruikte waterstofperoxide is relatief agressief en was daarom in 2012 beperkt in zijn concentratie.

In Europa mogen tandenbleekproducten waterstofperoxide gebruiken in een maximale concentratie van 0,1 procent. In de VS is dit percentage hoger, daarom zijn de producten in deze gebieden niet identiek.

Hoeveel kosten Crest’s White Strips?

In mijn onderzoek op internet en bij de provider vond ik slechts een paar daadwerkelijk beschikbare aanbiedingen voor Crest White Strips.

Kostenkam witte stroken
De Crest White Strips en andere witte strips zijn aanzienlijk goedkoper dan een professionele tandenbleek bij de tandarts.

Voor een standaardpakket van de serie Crest Whites Strips 3D Professional Effects met strepen voor een toepassing van meer dan 20 dagen, kon ik een gemiddelde prijs vinden tussen de 50€ en 70€.

Op de Engelstalige Wikipedia pagina voor de Crest White Strips staan in totaal 14 verschillende productmodellen vermeld. Afhankelijk van de naam en uitrusting van de sets (vooral het aantal ophelderingsstrips) kunnen deze dan meer of minder kosten.

Maar je kunt er zeker van uitgaan dat de Crest White Strips – ongeacht in welke variant – altijd minder dan 100€ kosten.

Beoordelingen en ervaringen

Op internet kunt u verschillende rapporten vinden, zowel van klanten als van tandheelkundige websites die de Crest Whites Strips hebben geprobeerd of getest.

Ervaring met Crest White Strips

Het unanieme oordeel is dat de strepen eigenlijk makkelijk te gebruiken zijn en ook een aantoonbaar effect hebben. Klanten melden een verlichting van 2 tot 3 tonen op de kleurenschaal.

Op de Amerikaanse Amazon-pagina staan ook enkele voor-en-na-foto’s van klanten die deze strips hebben gebruikt.

Hoe lang duren de resultaten?

In de productbeschrijving voor de Crest White Strips is af te lezen dat het bleken van de tanden minimaal 12 maanden duurt.

Resultaten met CREST 3D White Strips

Omdat de tanden van elke individuele persoon echter heel anders zijn en tandheelkundige zorg ook anders wordt uitgevoerd, zou het verkeerd zijn om een algemene verklaring te vertrouwen.

Gebruikers melden dat ze de Crest Whites Strips elk half jaar gebruiken voor een ideaal resultaat. Sommigen schrijven zelfs om de drie maanden.

De verkleuring van de tanden is een langzaam proces waar je vaak niet bewust begrip voor hebt. Zelfs na het aanbrengen van witte stroken treedt verkleuring van de tanden weer op.

Effectieve maatregelen die het resultaat langer laten duren, zijn het afzien van koffie, thee en nicotine en een grondige regelmatige tandheelkundige zorg.

Daarnaast kun je ook een speciale tandpasta gebruiken voor het bleken van tanden. Bekijk de review van de Marvis Whitening tandpasta.

Aanbeveling
Marvis Tandpasta Whitening Mint, 1 Pak (1 x 75 ml)
Marvis Whitening tandpasta, 75ml

 • Voor een stralende, witte glimlach met gestreste tanden, bijvoorbeeld door roken.
 • Herstelt de natuurlijke kleur van uw tanden en verwijdert tandplak.
 • Verkrijgbaar in vele smaken.
Zie prijs

Veel tips voor effectieve mondhygiëne zijn te vinden in deze tandheelkundige zorggidsen.

Risico ‘s

Het gebruik van Crest White Strips brengt ook enkele risico’s met zich mee, waarover ik u uiteraard wil informeren.

Nadelen van witte strips

Sommige gebruikers melden bijvoorbeeld dat de chemische componenten van de strips hebben geleid tot een extreem gevoelige reactie van de tandenhalzen. In de meeste gevallen werd de behandeling dan onmiddellijk gestopt.

Er werd ook gemeld dat de precieze toepassing van de strips erg belangrijk is.

 • Oppervlakken van de tanden die het product niet bedekt tijdens het aanbrengen behouden hun oorspronkelijke schaduw.
 • Dit kan leiden tot ongewenste kleursprongen in een niet goed gecontroleerde toepassing.

Bij alle soorten tandenbleekproducten moet u er ook rekening mee houden dat u kunstgebitten zoals kronen, vullingen of bruggen door de producten niet witter kunt maken.

Fooi: Controleer het beste voor gebruik, waar het kunstgebit zich in uw mond bevindt om significante kleurverschillen van tand tot tand te voorkomen.

Alternatieven

Aangezien de Crest White Strips momenteel niet verkrijgbaar zijn in Duitsland, kon ik ze niet voor je testen.

Daarom wil ik u verwijzen naar deze gedetailleerde beoordeling van de vergelijkbaar uitziende whitestrips van het merk Onuge. Ze behoren tot de productaanbevelingen voor het bleken van tanden en hebben enkele producttests gewonnen.

Je kunt ze ook gemakkelijk en rechtstreeks bij Amazon Duitsland bestellen.

Aanbeveling
Onuge Bright White Teeth Whitening Strips – Teeth Whitening Strips – Geen peroxide – 28 Strips voor 14 dagen
Onuge Whitestrips

In 14 dagen naar wittere tanden. Onuge plakstrips moeten een uur per dag op uw tanden worden gedragen om in slechts enkele dagen een bleekheid van de tandkleur te bereiken.

Zie prijs

Bleeksets

Een populair en effectief alternatief voor bleekstrips zijn tandenbleeksets.

Bleekset op de proef gesteld

Deze werken met een speciale gel en LED-licht, dat de chemische processen van bleken activeert.

Fooi: In vergelijking met de witte strips van Crest of andere fabrikanten, kunnen bleeksets beter en langduriger succes laten zien.

Qua prijs zit je ook ruim onder een professionele tandenbleek bij een tandarts.

Als dit alternatief interessant voor u is, kan ik dit bericht aanbevelen voor meer informatie: DiamondSmile Teeth Whitening Testimonial.

Het is praktisch dat u het DiamondSmile product direct online kunt bestellen en binnen enkele dagen in huis kunt ontvangen.

Conclusie: Crest White Strips whiten tanden

Als je het geluk hebt om de Crest White Strips bij een retailer te ontdekken, kun je dit product zonder aarzeling kopen. Het werkt op dezelfde manier als vergelijkbare bleekproducten voor wittere tanden.

Witte tanden met kuif witte strips

Wat je niet moet verwachten is een zeer drastische whitening van je tanden. Het bleekproces verloopt slechts geleidelijk en is ook van voorbijgaande aard.

Met name rokers en zware thee- of koffiedrinkers lopen na enkele maanden het risico op nieuwe verkleuringen of vlekken.

Als u witte strips gebruikt, moet u verwachten dat u de toepassing regelmatig moet herhalen.

Volg deze link voor nog veel meer tips en aanbevelingen over witte tanden.

Meer leestips voor witte tanden vanuit huis:

Als u wilt zorgen voor wittere tanden met uw dagelijkse tandheelkundige zorg of op zoek bent naar andere alternatieven naast witte strips, dan is het de moeite waard om de volgende artikelen te bekijken:

 • Wittere tanden met de Philips Sonicare ProtectiveClean 4500
 • Home Bleaching – Tanden bleken vanuit huis
 • Tanden bleken – Een uitgebreide gids
 • Gratis gids: 6 tips voor witte tanden
 • Philips Sonicare Healthy White: tandenborstel voor witte tanden op de proef gesteld

Vergeet niet: grondige gebitsverzorging en algemene mondhygiëne is een belangrijk onderdeel om uw tanden lang gezond en wit te houden.