Curaprox Hydrosonic eenvoudig in de test

Met de Curaprox Hydrosonic easy voegt Zwitserse kwaliteit zich bij de rangen van sonische tandenborstels. Wat je van het model kunt verwachten, leer je in de test.

Een van de nieuwe merken voor sonische tandenborstels komt van het Zwitserse bedrijf Curaprox, dat in Duitsland al bekend staat om handtandenborstels. In deze review wil ik je graag kennis laten maken met het instapmodel Curaprox Hydrosonic easy.

In de tekst vind je onder andere antwoorden op vragen als:

 • Welke schoonmaakprogramma’s zijn er?
 • Hoe grondig reinigt Curaprox Hydrosonic?
 • Hoe gemakkelijk is het te gebruiken?

Met de Curaprox Hydrosonic easy voegt een ander model zich bij de gelederen van elektrische tandenborstels en concurreert het met bekende merken zoals Braun en Philips.

U kunt rechtstreeks naar elk hoofdstuk gaan met behulp van de volgende inhoudsopgave:

De Curaprox Hydrosonic easy werd gepresenteerd met een originele verkoopprijs van meer dan 100 €. Het is daarom geprijsd in het bovenste middenveld van elektrische sonische tandenborstels.

Hier vindt u altijd goede en gereduceerde aanbiedingen voor de Curaprox tandenborstels:

Aanbeveling
Curaprox Elektrische sonische tandenborstel Curaprox Hydrosonic easy, 3 reinigingsniveaus, timer van 2 minuten, borstelkopgevoelig, sterke batterij, met oplader en reiskoffer
Curaprox Hydrosonic eenvoudig

Een eenvoudig te gebruiken, technisch hoogwaardige sonische tandenborstel met 3 poetssnelheden, 2 verschillende opzetborstels en een krachtige batterij.

Zie prijs

Naast de Curaprox Hydrosonic easy is er ook het topmodel van het merk, de Curaprox Hydrosonic pro*.

Over de Zwitserse fabrikant Curaprox

Al bijna 50 jaar werkt het Zwitserse bedrijf Curaprox aan producten voor een betere mondhygiëne. Sonic tandenborstels zoals de Curaprox Hydrosonic modellen behoren tot de nieuwere producten.

Curaprox heeft veel ervaring op het gebied van manuele tandenborstels en interdentale borstels. Met name de door Curaprox ontwikkelde kurkuma’s zijn een garantie voor effectieve en tegelijkertijd zachte tandheelkundige zorg.

In dit bericht vindt u veel meer informatie over Curaprox handtandenborstels en tandverzorgingsproducten van het merk.

De eerste indruk

De verpakking van de Curaprox Hydrosonic easy is heel eenvoudig gehouden. Alle accessoires zijn veilig verpakt in een kartonnen doos. Omdat de batterij van de tandenborstel al van tevoren is opgeladen, kun je deze direct na het uitpakken uitproberen.

Curaprox Hydrosonic eenvoudige ervaringen
De leveringsomvang van de Curaprox Hydrosonic eenvoudig.

Op de verpakking worden grote referenties zoals de voordelen van reinigingsprestaties weggelaten. Alleen een verwijzing naar de Zwitserse productie verwijst naar de “premium kwaliteit”.

Het ontwerp van de tandenborstel is in effen wit gehouden en voorzien van enkele blauwe optische elementen. Het toestel is slank, heeft een enkele bedieningsknop en biedt geen display of smartphoneverbinding.

Leveringsomvang van de Curaprox Hydrosonic easy

De Curaprox Sonic Tandenborstel wordt geleverd met de volgende items:

 • Een handheld-apparaat
 • Twee push-on borstels
 • Eén laadstation met USB-kabel
 • Eén stekker
 • Een reiskoffer
 • Een handleiding

Functies en programma’s

Technisch gezien neemt de Curaprox Hydrosonic easy een toppositie in tussen de momenteel verkrijgbare sonische tandenborstels met een enorme reinigingsprestatie van 84.000 bewegingen per minuut.

curaprox Curaprox Hydrosonic eenvoudige reinigingsprogramma's

Hier is een eerste overzicht van alle functies en functies. In de loop van de tekst zal ik u hier nader op ingaan.

 • Tot 84.000 borstelbewegingen per minuut
 • 3 reinigingssnelheden
 • 2 minuten timer
 • 1 Curen borstelkop gevoelig
 • 1 Curen Borstelkop Power
 • Lithium-ion batterij

Geluidstechnologie met 84.000 bewegingen

Met 84.000 bewegingen per minuut biedt de Curaprox Hydrosonic easy meer kracht dan 98% van alle andere sonische tandenborstels op de markt.

Toptoestellen van andere merken adverteren nog steeds met 62.000 bewegingen. De “normale” werksnelheid van de huidige sonische tandenborstels is echter slechts 32.000 bewegingen per minuut.

Met een piekwaarde van 84.000 uurwerken beschikt de Curaprox Hydrosonic easy over zeer hoogwaardige technologie.

Deze sonische tandenborstel bereikt echter alleen de maximale snelheid bij een van de drie selecteerbare poetssnelheden.

Drie reinigingssnelheden

Met een enkele bedieningsknop op het handheld-apparaat kunt u schakelen tussen de drie beschikbare reinigingssnelheden. U hebt de volgende opties:

 • Beginnen
 • Schoon
 • Glimlachen

Het “Start” programma is bedoeld om te wennen aan de nieuwe sonische tandenborstel en voor mensen met gevoelige tandhalzen. Met een “gesmoorde” snelheid van 44.000 poetsbewegingen per minuut reinigt de tandenborstel bijzonder zachtjes.

Kiespijn en gebitsproblemen

Info: Deze snelheid voor “beginners en mensen met gevoelige tanden” ligt al boven de standaard van de snelheid van andere elektrische sonische tandenborstels.

Voor dagelijkse reiniging wordt het programma “Schoon” aanbevolen. De Curaprox Hydrosonic reinigt eenvoudig met een indrukwekkende 64.000 bewegingen.

Het schoonmaakprogramma “Smile” gaat echt aan de slag. Hier toont de sonische tandenborstel zijn volledige kracht en reinigt hij bijzonder grondig en intensief met 84.000 bewegingen per minuut. Een piekwaarde in het huidige aanbod.

De tandenborstel in actie

Zelf heb ik in de test bijna altijd met het volle vermogen schoongemaakt. Omdat ik geen problemen heb met mijn tandvlees en al heel lang elektrische tandenborstels gebruik, wilde ik de best mogelijke poetsprestaties testen.

 • Het schoonmaakresultaat was altijd erg goed. Mijn tanden waren erg schoon en glanzend.
 • Ik vond de speciale textuur van de borstelharen van de opzetborstels zachter dan bij andere tandenborstels.
 • Dit wordt geborsteld in de ruimtes tussen de tanden, wat ik over het algemeen erg prettig vond.

Tijdens het gebruik is de Hydrosonic sonische sonische tandenborstel verrassend stil. Dus jij en je huisgenoten vinden een luid gezoem niet erg bij het tandenpoetsen in de vroege ochtend.

Als je de drie reinigingssnelheden combineert met verschillende Curaprox opzetborstels, intensiveer je het gewenste type reiniging. In het hoofdstuk brush heads ga ik dieper in op dit onderwerp.

Timer functie

De Curaprox Hydrosonic easy is uitgerust met een timer om u te helpen de aanbevolen reinigingstijd van twee minuten na elke maaltijd te halen.

Timer functie
De timerfunctie moet op elke elektrische tandenborstel aanwezig zijn.

Elke 30 seconden is er een kleine trilling die u voorstelt om naar een ander kwadrant van uw mondholte te gaan. Zo reinig je altijd alle kanten van je tanden op een evenwichtige en grondige manier.

Helaas is er geen drukregeling op de Curaprox sonische tandenborstels. Dit is al lang standaard op veel andere tandenborstels en helpt mogelijke verwondingen veroorzaakt door te veel druk te voorkomen.

Zelfs als een oude gebruiker van elektrische tandenborstels, zou ik geen drukcontrole willen missen.

De Curaprox opzetborstels

De opzetborstels van de Curaprox sonische tandenborstels zijn uitgerust met de eigen curen bristles van het bedrijf.

Curaprox Hydrosonic easy opzetborstels
De Curaprox Hydrosonic easy wordt geleverd met twee opzetborstels.

Deze hebben enkele duizenden fijne “curen” filamenten, die een zachte en grondige reiniging mogelijk maken. Conventionele opzetborstels daarentegen hebben maximaal 1.000 borstelharen in één borstelkop.

Omdat de kuren geen water absorberen, zijn ze bijzonder duurzaam met consistent goede prestaties.

De borstelharen zijn in druppelvorm gerangschikt om de reinigingsefficiëntie te verhogen. Een speciale helling van 10 graden van de opzetborstels vergemakkelijkt het bovendienh, om gecompliceerde plaatsen in de mondholte te bereiken.

De Curaprox Hydrosonic easy wordt geleverd met twee verschillende opzetborstels.

De Borstelkop CHS 200 gevoelig biedt een bijzonder zachte reiniging. Het is het beste om dit te gebruiken met de reinigingsprogramma’s “Start” of “Clean”.

De Opzetborstel CHS 300 vermogen is ontwikkeld voor maximale prestaties en de beste reiniging. Combineer dit met de “Smile” functie om de best mogelijke reinigingsprestaties te bereiken.

Door de opzetborstels te combineren met de poetssnelheden, krijg je de mogelijkheid om je tanden nog veelzijdiger te poetsen. Dit werkt ook zonder omslachtige programmaselectie of app-programmering.

Borstelkoppen kopen

Je kunt beide soorten Curaprox opzetborstels vinden voor de Hydrosonic sonic tandenborstel. Met een prijs van meer dan 20€ voor de set van 2 zijn de opzetborstels echter iets duurder dan die van de concurrentie.

Nieuwe Curaprox opzetborstels zijn eenvoudig en gemakkelijk online verkrijgbaar:

Aanbeveling
Curaprox vervangende borstelkop gevoelig, voor elektrische sonische tandenborstel Hydrosonic pro, borstelkop in druppelvorm, verschillende filamentkleuren, navulverpakking met 2 stuks
Curaprox borstelkop CHS 200 gevoelig

Twee gevoelige opzetborstels voor een bijzonder zachte reiniging voor de Hydrosonic-serie.

Zie prijs
Aanbeveling
Curaprox vervangende borstelkop power, voor elektrische sonische tandenborstel Hydrosonic pro, borstelkop in druppelvorm, verschillende filamentkleuren, navulpakket met 2 stuks
Curaprox borstelkop CHS 300 vermogen

Krachtige opzetborstels voor de best mogelijke tandreiniging met de Hydrosonic sonische tandenborstels.

Zie prijs

Batterij, oplader en reislaadcase

De Curaprox Hydrosonic easy is uitgerust met een krachtige lithium-ion accu. Wanneer het volledig is opgeladen, kunt u uw tanden gedurende 14 dagen poetsen.

Batterij
De prestaties van de Curaprox Hydrosonic easy blijven constant, zelfs als de batterij bijna leeg is.

Dit maakt dit model een ideale reisgenoot. Laat de oplader zonder zorgen thuis. Als extra zit er ook een reiskoffer in de Hydrosonic tandenborstelset. Dit is geschikt voor het handheld-apparaat en twee push-on borstels.

Het enige nadeel, dat gebruikers ook in hun beoordelingen op internet noemen, is de relatief lange laadtijd. Om volledig opgeladen te zijn, moet de Hydrosonic minimaal 17 uur op het laadstation doorbrengen.

 • Om op te laden, moet u de handset op het meegeleverde laadstation plaatsen. Deze wordt gevoed via de geïntegreerde USB-kabel.
 • Via de meegeleverde stekker past de USB-kabel ook in elk normaal stopcontact. Zuinigere fabrikanten sturen daarentegen vaak geen stekker meer.

Zowel het laadstation als de reiskoffer zijn gemaakt van gewoon wit plastic. Zoals bij de hele modelserie is ook het ontwerp vrij eenvoudig gehouden.

Conclusie: Absoluut hoge kwaliteit, maar met kleine minpunten

Allereerst: ik vond de Curaprox Hidrosonic easy in de test erg leuk.

Curaprox Hydrosonic eenvoudige sonische tandenborstel

Fooi: Als u op zoek bent naar een eenvoudig te gebruiken sonische tandenborstel die technisch volwassen is en zeer goede poetsresultaten biedt, is dit model een absolute aanbeveling.

Vooral voor mensen die last hebben van gevoelig tandvlees of tandhalzen, bieden de Curaprox tandenborstels enkele opties om bijzonder voorzichtig schoon te maken.

Terwijl veel tandenborstels tegenwoordig steeds meer over de “gamefactor” lijken te gaan en er steeds meer app-aansluitingen of touchscreenfuncties zijn, concentreert de Hydrosonic easy zich op het poetsen van je tanden.

Een bedieningsknop en drie aanzienlijke reinigingssnelheden maken het kinderspel.

 • Als minpuntje moet ik in ieder geval de ontbrekende drukregeling boeken.
 • Dit helpt dusrijke beschermende functie mag niet ontbreken in een elektrische tandenborstel, hoe zacht en zachtaardig de borstels ook zijn.

Aanbeveling: Qua prijs bevindt de Hydrosonic easy* zich in een gebied waar geen enkele andere fabrikant zoveel geluidstechnologie biedt. Eenvoudige basisapparaten voor effectief tandenpoetsen zijn daarentegen ook goedkoper.

Vergeleken met de Hydrosonic pro met dezelfde reinigingsprestaties, waarvan de officiële verkoopprijs ongeveer 250 € is, is de eenvoudige versie relatief erg goedkoop.

Curaprox Hydrosonic eenvoudig

93 / 100 Evaluatie
Reinigings- en reinigingsmodi93
Verwerking & houdbaarheid96
Accessoires & Extra’s91
Algemene conclusie

Een technisch volwassen sonische tandenborstel met zeer goede reinigingsresultaten. Het Zwitserse model overtuigt ook in prijs. Alleen een drukcontrole of gimmicks zoals een app-verbinding ontbreken.
Ontdek de prijs van Curaprox Hydrosonic easy*

Meer evaluaties en tests

De gebruikersrecensies voor het hier gepresenteerde eenvoudige model zijn zeer positief.

 • Op het moment van schrijven had meer dan 80% van de gebruikers deze sonische tandenborstel 5 sterren gegeven.
 • In verschillende onafhankelijke producttests werd de Curaprox Hydrosonic easy ook als “goed” beoordeeld.

Door de immense reinigingssnelheid kan de Curaprox Hydrosonic easy moeiteloos spelen in de bovenste divisie van elektrische tandenborstels.

Om een geschikte elektrische tandenborstel voor u te vinden, zou ik het huidige testoverzicht willen aanbevelen:

In de elektrische tandenborsteltest met meer dan 60 modellen vindt u tandenborstels die aanzienlijk minder of aanzienlijk meer kosten dan de Hydrosonic easy* van Curaprox.