Oral-B 3+ Stages Power: een beperkte maar leuke tandenborstel


Een toepassing ontwikkeld met Walt Disney

In haar assortiment elektrische tandenborstels, heeft Oral-B een model voor elke leeftijd. De nieuwe 3+ (of “Oral-B Stages Power”) is gericht op de allerkleinsten (vanaf 3 jaar).
Oral-B 3+ Stages Power

Bekijk de dagprijs

Presentatie

Oral-B – een merk van het Braun-concern – investeert in alle niches van de elektrische tandenborstel en wil alle leeftijdsgroepen aanspreken. Na de Oral-B Teen tandenborstel voor tieners, na de Oral-B Junior speciaal voor 6-plussers, maar ook de Oral-B Kids voor de 3/6 jarigen, is met de Oral-B 3+ (of “Oral-B Stages Power”) de cirkel rond. Dit nieuwste model, ontworpen in samenwerking met Walt Disney en gelanceerd voor €19,99, is duidelijk een instapmodel, maar is niet zonder belang.

Ergonomie

De Oral-B 3+ elektrische tandenborstel is oscillerend en roterend. Oral-B geeft het aantal rotaties per minuut van de kleine aangepaste Disney borstel niet aan. Met de beeltenis van The Incredibles 2, Star Wars, Cars of The Snow Queen is het mogelijk om je lieve blonde hoofd uit te rusten met je favoriete personages.

Het handvat van de tandenborstel blijft altijd hetzelfde, alleen de borstels veranderen. Het is mogelijk om ze apart te kopen, zoals hier met de personages van de Sneeuwkoningin tekenfilm.

Als de prijzen variëren, reken dan op iets meer dan 5 € per borstel (ongeveer om de drie maanden te vervangen), dat is een budget van ongeveer twintig euro per jaar… dat is de prijs van de Oral-B 3+ tandenborstel met de bijgeleverde borstel. Wij waarderen de grip van het product, met zijn handvat waarvan de rode delen gemaakt zijn van hechtende siliconen. De achterkant van het handvat is geribbeld, wat zorgt voor een goede grip voor een penseel op kinderformaat. De tandenborstel wordt geleverd met zijn inductielaadbasis. Er is geen opbergdoos, wat jammer kan zijn als je een weekendje weg gaat.

Gebruik

De Oral-B 3+ heeft maar één knop met één functie: aan/uit. Zodra de borstel is ingeschakeld, hoeft het kind alleen nog maar de tanden te poetsen zoals met een traditionele tandenborstel.

Het is aan te bevelen ze te leren hun tanden te poetsen volgens de “kwartregel”. Als de mond in 4 delen wordt verdeeld (linksboven/rechtsboven; linksonder/rechtsonder), moet elk kwart 30 seconden worden gepoetst, zodat de uiteindelijke poetstijd 2 minuten bedraagt, de aanbevolen tijd voor een goede mondhygiëne. Hier, de Oral-B tandenborstel heeft een geïntegreerde timer. Na 2 minuten geeft de motor van de tandenborstel drie keer een schokje en start dan opnieuw, wat aangeeft dat de juiste poetstijd is bereikt.

Om de peuter te helpen de juiste poetsbewegingen en de juiste poetstijd te leren, heeft Oral-B samen met Walt Disney een app ontwikkeld. De Disney Magic Timer-app is gratis voor iOS/Android en begeleidt de gebruiker tijdens elke poetsbeurt. Je moet er natuurlijk wel mee instemmen dat je je smartphone laat liggen… in de badkamer… net boven de wastafel, die soms vol water staat… Moeten we een tekening voor je maken? De gebruikelijke voorzorgsmaatregelen moeten in acht worden genomen.

Nadat het kind het teken op de borstel heeft gescand, bevindt het zich in het overeenkomstige universum. Wanneer hij een borstelsessie begint, verschijnt er geleidelijk een beeld op het scherm van de smartphone. Als hij zijn tanden goed heeft gepoetst, krijgt hij een sticker aangeboden en wordt hij in een virtueel album geplaatst. Vals spelen is niet mogelijk: een ijverig kind zal de applicatie niet 15 keer per dag kunnen opstarten om evenveel stickers te krijgen, maar slechts twee keer. Er zij echter op gewezen dat de tandenborstel en de smartphone niet verbonden zijn met de toepassing en niet samenwerken.

Het kind kan de applicatie starten zonder zijn tanden te poetsen: zodra de twee minuten voorbij zijn, krijgt hij zijn sticker! Een klein gebied in de augmented reality applicatie is leuk. In een ander gedeelte, dat alleen toegankelijk is voor ouders, wordt het poetsschema van het kind in de app weergegeven en kunt u prijzen instellen die aan het kind kunnen worden toegekend. Helaas zijn de video tutorials in deze sectie in het Engels.
Oral B Stages Power Elektrische Tandenborstel Disney Frozen

Geluid

Wij meten het geluidsniveau van de elektrische tandenborstels die wij testen op 20 cm van onze geluidsniveaumeter. De Oral-B 3+ heeft een geluidsniveau van 63 dB (A), wat net iets minder is dan de Oral-B Junior of Oral-B Teen (65 dB (A)). Niets dat storend zou zijn voor de oren van een kind. 63 dB (A) komt ruwweg overeen met het geluidsniveau van een gesprek in een restaurant. Het waargenomen geluid is dat van een luide purr, niet onaangenaam.

Levensduur batterij

De aangekondigde autonomie van 5 dagen met een oplaadbeurt (bij 2 dagelijkse poetsbeurten van elk 2 minuten) is niet monsterlijk, maar wordt goed geverifieerd bij gebruik. Ter vergelijking, de Oral-B Junior tandenborstel heeft een batterij die twee keer zo lang meegaat. Zoals altijd met elektrische tandenborstels, is de oplaadtijd lang. In dit geval, duurt het ongeveer vijftien uur. Het is dus zaak te anticiperen, zodat het kind aan het eind van de week niet met een onverwoestbare tandenborstel zonder het minste vermogen zit. Opgemerkt moet worden dat het handvat van onze tandenborstel geen ladingsindicator heeft. Dus we weten nooit precies of de borstel goed opgeladen is.

Voordelen

  • Een eerste elektrische en praktische tandenborstel voor kinderen.
  • Walt Disney universum.
  • Toepassing om de poetstijd te stimuleren.

Nadelen

  • Eén borstelstand.
  • Geen draagtas.
  • Geen oplaadindicator.

Oral-B 3+ Stages Power tandenborstel

Conclusie

Oral-B richt zich tot de jongere generatie met haar 3+ Stages Power elektrische tandenborstel. Maar ook voor de ouders: de tandenborstel heeft onder meer de taak het kind te begeleiden naar een poetsbeurt van 2 minuten. De Walt Disney-applicatie die voor dit doel is gemaakt, is slim en kan een effectief hulpmiddel zijn bij elke sessie. Ondanks zijn beperkte functies is het accessoire relevant.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

Recent Posts