Wat zijn de beste sonische elektrische tandenborstels?


Sonische tandenborstels hebben de bijzonderheid dat zij zeer snel trillen (van 15.000 tot 31.000 bewegingen per minuut). Philips en Panasonic zijn de belangrijkste namen in deze categorie. Onze gids is hier om u te helpen bij uw aankoop.

sonische elektrische tandenborstels

Beste

Philips DiamondClean Smart HX9954/53

Philips DiamondClean Smart HX9954-53

Bekijk de dagprijs

Philips beloofde ons dat deze tandenborstel meer was dan alleen verbonden: hij was ‘slim’. Op dit punt moesten we zien om te geloven en we werden niet teleurgesteld. De fabrikant heeft niet alleen het ontwerp en de ergonomie van zijn tandenborstel verbeterd, die nu veel gemakkelijker te gebruiken is in de “manuele” stand, maar heeft ook enkele slimme of verwachte functies toegevoegd, zoals borstelherkenning, een indicator voor het verwisselen van de kop en een druksensor. En het goede nieuws is dat al deze functies beschikbaar zijn zonder dat u de borstel aan uw smartphone hoeft te koppelen. Door het aan te sluiten, met enige moeite om de app te begrijpen, beschikt u over extra informatie en traceerhulpmiddelen. Het nadeel is dat je de dure speciale borstels moet gebruiken om hiervan te profiteren. Desondanks is de DiamondClean Smart onbetwistbaar onze favoriet onder de ‘connected’ tandenborstels.

Philips Sonicare Diamond Clean Smart HX9903

Philips Sonicare Diamond Clean Smart HX9903

Bekijk de dagprijs

De Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 is een lichtere versie van de DiamondClean Smart HX9954/53. Hij wordt gewoon verkocht met een borstel minder en verliest ook de Poolse borstelstand. Daardoor verliest het één ster wat betreft gebruiksvriendelijkheid. Deze tandenborstel die gebruik maakt van sonische technologie is ook verbonden met een app die poetstips en informatie geeft.

Kwaliteit/Prijs

Philips Sonicare DailyClean 3100

Philips Sonicare DailyClean 3100

Bekijk de dagprijs

De Philips Sonicare DailyClean 3100 is een van de meest betaalbare elektrische tandenborstels van de fabrikant. Dit zeer eenvoudige model heeft slechts één poetsstand, maar het heeft wel een aantal interessante functies voor wie elektrisch wil gaan poetsen. Daarmee slaagt Philips in zijn opzet.

Philips Sonicare voor kinderen HX6321/03

Philips Sonicare for Kids HX6321-03

Bekijk de dagprijs

Deze tandenborstel, die volledig opnieuw is ontworpen voor kinderen, is gemakkelijk te gebruiken en verliest zijn belangstelling niet, zelfs niet als u besluit hem te gebruiken zonder hem te koppelen. Maar pas wanneer hij op de smartphone is aangesloten, komt zijn volledige belang aan het licht: monitoring van de poetsroutine voor ouders en motivatie voor kinderen. Met zijn sprankelende karakter is de Philips-toepassing overtuigend, even educatief als leuk dankzij de adviezen die tijdens het poetsen worden gegeven. Het is jammer dat een druksensor ontbreekt; die zou welkom zijn geweest.

Alternatieven

Philips Sonicare DiamondClean HX9911

Philips Sonicare DiamondClean HX9911

Bekijk de dagprijs

De Philips Sonicare DiamondClean HX9911 is een lichtere versie van de DiamondClean Smart HX9954/53. Hij wordt alleen geleverd met een oplaadbeker, een oplaadkabel en een reisetui. Dit model heeft slechts één borstelkop, waardoor het één ster verliest aan gebruiksgemak. Toch is deze tandenborstel een zeer goed aangesloten model. Gekoppeld aan een app, levert het informatie om uw dagelijkse poetsbeurt te verbeteren.

Elektrische tandenborstels met sonische technologie hebben een borstelkop die eruitziet als een gewone tandenborstel. En net als een gewone tandenborstel, moet je dezelfde poetsbeweging gebruiken. Wij hebben een aantal sonische elektrische tandenborstels getest, waarvan de meeste afkomstig zijn van de fabrikanten Philips en Panasonic.

Bij het testen van een sonische elektrische tandenborstel letten we uiteraard op hoe lekker hij in de hand ligt, maar ook op de verschillende opties die hij kan hebben.

Wij meten ook het geluidsniveau met een geluidsniveaumeter, en vervolgens evalueren wij de autonomie, want het kan interessant zijn te weten of het mogelijk is een weekend of een vakantie door te brengen zonder de oplader.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

Recent Posts