Oral-B Black 7000 Deluxe Edition met afstandsbediening


Presentatie

In afwachting van de release van Oral-B’s eerste tandenborstel met smartphone-connectie – de Smart Series, die in juni in Frankrijk op de markt komt – testen wij de Black 7000, een luxueuze en ultra-uitgeruste evolutie van de Triumph 5000. Dit topmodel, dat voor 250 euro op de markt wordt gebracht, is een echt luxeproduct. Net als de Triumph 5000 is de Black 7000 uitgerust met een afstandsbediening, Smart Guide genaamd, die, zoals de naam al zegt, de gebruiker begeleidt door hem informatie te geven over zijn poetsbeurt: tijd, druk… Hij maakt nog steeds gebruik van Oral-B’s 3D technologie, d.w.z. oscillaties in combinatie met pulsaties. Hij heeft hetzelfde ontwerp, met een nogal chique matzwarte handgreep en krijgt een speciale tongpoetsstand. Tot slot wordt hij geleverd in een luxueus uitziende draagtas en zit hij vol met accessoires.

Oral-B Black 7000

Bekijk de dagprijs

Ergonomie

Het ontwerp van het handvat en de lader is gelijk aan dat van het Triumph 5000 model. De afwerking is netjes en de zacht aanvoelende matzwarte coating met zilveren zijkanten is een leuke touch. De Smart Guide-houder voor de afstandsbediening past erbij, met chromen randen. Om het ontwerp verder te verfraaien, zijn de LED’s nu blauw in plaats van groen. De Black 7000 kan ook achteloos op de rand van de badkamerwastafel worden gelaten om te pronken.

Zoals we al opmerkten, is het gestroomlijnde ontwerp niet alleen mooi, het is ook zo gemaakt dat het prettig in de hand ligt, voor zowel kleine als grote handen. De vorm is welkom, vooral omdat de Black 7000 met een handvatgewicht van 150 g iets zwaarder is dan zijn concurrenten – hoewel niet zo zwaar als de Triumph 5000 (10 g lichter). Omdat het handvat goed is ontworpen en de gewichten in balans zijn, heeft de berijder geen last van het gewicht.

Wij waarderen het antisliprubber op de achterkant, dat voorkomt dat de tandenborstel (elektrische tandenborstel) wegglijdt, zelfs met natte handen.

Het handvat heeft slechts twee bedieningsknoppen. Eén wordt gebruikt om de EBR te starten en te stoppen en is ergonomisch onder de duim geplaatst. De tweede, iets kleiner en lager, wordt gebruikt om van modus te veranderen. Zoals we bij de Triumph 5000 betreurden, worden de standen wel op de afstandsbediening, maar niet op de stick weergegeven. Als u de Smart Guide niet gebruikt, is het moeilijk om uw weg te vinden in de modi.

Er zitten verschillende lampjes op het handvat van de Black 7000. De twee knoppen lichten op wanneer de borstel in gebruik is. Het lampje “Smart Guide” geeft aan dat de tandenborstel goed is aangesloten op de behuizing. Het is namelijk mogelijk deze verbinding te activeren of te deactiveren (2,4 GHz radiofrequentie). Druk de twee toetsen enkele seconden tegelijk in. Het tweede lampje geeft het laadniveau van de batterij aan; het wordt oranje wanneer de batterij bijna leeg is. Ten slotte heeft deze tandenborstel een druksensor; als de gebruiker te veel druk op de borstel uitoefent, gaat een lampje rond het handvat rood branden.

Tot slot is de Smart Guide zeer eenvoudig in het gebruik. Als de tandenborstel ermee verbonden is, wordt hij wakker zodra hij wordt aangezet. De instructies zijn zeer duidelijk; u hoeft de handleiding niet te lezen om ze te volgen.

Wat ontbreekt er eigenlijk aan? Bijna niets: standaanwijzers op het handvat, niets meer…

Geluid

Lawaai is een belangrijke kwestie voor persoonlijke verzorgingsproducten. Stel je voor dat je ’s morgens wakker wordt en je niet lekker voelt… twee minuten lawaai kan heel onaangenaam worden. De geluidsemissie van deze tandenborstel varieert naar gelang van de modus en ook naar gelang van de gebruikte borstel. We maten tussen 57 dB (de massagestand is het minst lawaaierig) en 62 dB, zelfs 63 dB met de luidruchtigste borstel, de TriZone. De minst lawaaierige borstel is daarentegen de FlossAction. Al met al is deze Black 7000 nog steeds een beetje lawaaierig.

Stroomverbruik

Het stroomverbruik van deze tandenborstel is hetzelfde wanneer hij zowel geladen als opgeladen is; we hebben 0,5 W gemeten. Hoewel dit minimaal is, hadden we graag nul verbruik gezien wanneer de batterij volledig is opgeladen.

De lader is erg klein, maar met zo’n lange levensduur van de batterij (ongeveer tien dagen met twee poetsbeurten van 2 minuten per dag) is het niet nodig om hem mee te nemen op vakantie of in het weekend. Tijdens onze autonomietest vonden we zelfs meer dan beloofd, ongeveer 65 minuten. Dus het zal gemakkelijk 10 dagen meegaan.

Modi en opties

De Black 7000 zit vol met functies. Er zit een timer op, waarna de tandenborstel niet meer stopt. Je moet hem uitschakelen door op de aan/uit-knop onder je duim te drukken.

De kwadranten (mond verdeeld in 4 gelijke delen) worden getimed (elke 30 s of 45 s, afhankelijk van de modus) en gesignaleerd door korte onderbrekingen van de pulsen, vergezeld van een geluidssignaal, zodat de gebruiker overal evenveel poetst. Voor een betere oriëntatie en zonder Smart Guide veranderen de geluidssignalen naargelang de kwadranten (1 piep voor het eerste kwadrant, 2 piepjes voor het tweede, 3 dan 4 wanneer het borstelen kan worden gestopt). Deze evoluerende sound cue is een echt pluspunt, dat het tellen vermijdt als u de Smart Guide niet gebruikt. De kwadrantaanduiding kan worden gedeactiveerd om alleen de timer te behouden (2 of 3 minuten, afhankelijk van de modus).

Wij waarderen de aanwezigheid van de druksensor, die pijn aan het tandvlees voorkomt en bijdraagt tot de ontwikkeling van goede gewoonten. Als de gebruiker te veel druk uitoefent, gaat er een rood lampje op de handgreep branden, vergezeld van een boos gezichtje op de Smart Guide. Voor de veiligheid schakelt de tandenborstel automatisch over op de zachte stand om tanden en tandvlees te beschermen.

Hier volgt een korte beschrijving van de modi. Poetsen: 2 minuten, de door tandartsen aanbevolen tijd, tweemaal per dag poetsen. Deep Clean: 3 minuten borstelen met kwadranten verhoogd tot 45 seconden. Gentle: voor zacht poetsen voor mensen die nieuw zijn met tandenborstel of gevoelige tanden en tandvlees hebben. Polijsten: 2 minuten in een speciale modus (met kwadranten om de 30 seconden), voor dagelijks of occasioneel gebruik. Massage (2 minuten) die het tandvlees stimuleert; het is heel aangenaam om te gebruiken en professionals bevelen tandvleesmassage aan, waardoor het loskomen van tanden en kiezen op de lange termijn wordt beperkt.

Vergeleken met de Triumph 5000, die 5 poetsstanden had, heeft de Black 7000 een speciale tongpoetsstand gekregen. Mondhygiënisten raden dit aan als een manier om een goede mondhygiëne te bevorderen. Dit is de eerste keer dat we een dergelijke modus op een tandenborstel hebben gezien. Verrassend bij het eerste gebruik, want onvermijdelijk actiever dan een handtandenborstel, is hij zachter dan de reinigingsstand. Het lijkt ons een goed idee om het op deze Black 7000 te integreren.
Oral-B BLACK 7000 CA BOX
Vóór gebruik kan het principe van de Smart Guide enige twijfels oproepen; dit was het geval vóór ons eerste gebruik, maar na gebruik vonden wij het comfortabel en complementair aan het gebruik van de tandenborstel. We waarderen het feit dat Oral-B eraan gedacht heeft om hem te leveren met twee sets batterijen en zelfs de clips om hem aan de muur te bevestigen.

Ultra compleet, het Black 7000 pack bevat ook 5 borstels, een doosje dat sluit om ze in op te bergen, een klein etui om de Smart Guide in mee te nemen en een nogal luxueus reisetui, hard, met een “soft touch” coating en geborstelde aluminium randen. De draagtas is een welkome aanvulling, vooral voor een tandenborstel met een batterijlevensduur van 10 dagen.

Gebruik

Het gebruik van deze tandenborstel is echt comfortabel en eenvoudig, terwijl de Smart Guide echt een aanvulling is. Deze afstandsbediening biedt een groot gebruikscomfort en bevordert een zekere regelmaat, met name bij het tandenpoetsen, dankzij het kleine glimlachende gezichtje en het sterrensysteem.

Vergeet niet dat de 3D- of oscillo-roterende pulstechnologie een reiniging per tand vereist, waarbij de borstel elke tand moet omhullen en uiteraard altijd moet worden vermeden dat de borstel van de tand tot het tandvlees omhoog gaat. Opgemerkt moet worden dat deze technologie iets “actiever” is op de tand dan de sonische technologie en als iets agressiever kan worden ervaren, vooral voor mensen die voor het eerst een tandenborstel gebruiken.

De gewaarwordingen bij het borstelen zijn variabel naar gelang van de standen en ook naar gelang van de borstels. Maar het is fijn om te weten dat alle Oral-B borstels op deze Black 7000 geïnstalleerd kunnen worden (behalve de sonische tandenborstel borstel). Het is zeker dat er met al deze modes en koppen voor elk wat wils is.

Van de bijgeleverde borstels kozen wij de zachte borstel voor gevoelige tanden en tandvlees (meer aangepast aan ons geval, maar dat is subjectief). De FlossAction-borstel, met zijn beweegbare rubberen bladen tussen de borstelharen, vonden we een beetje te hard voor ons gevoelige tandvlees. Tenslotte laat de TriZone borstel ons nog steeds in verwarring achter over zijn beweging. Bij verkeerd gebruik verplaatst het zich van de tand naar het tandvlees, wat niet aan te bevelen is (let op: Oral-B beweert dat de vorm en richting van de borstelharen ontworpen zijn om niet onder de tand te komen). Toch vonden we de beweging agressief en de borstel luidruchtig.

Prijs en beschikbaarheid van borstels
De Black 7000 wordt geleverd met 5 borstels: Precision Clean (klassiek), FlossAction met rubberen bladen (voor het reinigen van interdentale ruimtes), 3DWhite met een rubberen centrum (voor polijsten), Sensitive (voor gevoelige tanden en tandvlees) en 2 TriZone-borstels (die lijken op een handtandenborstel, met een beweegbare punt). Deze borstels worden per stuk verkocht, vaak in verpakkingen van 3 of meer. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de borstels en de detailhandel. Er zijn veel detailhandelaars en ze zijn gemakkelijk te vinden. U moet rekenen op 3 tot 6 € per borstel. Ze zijn lang niet de duurste op de markt.

Productspecificaties

 • Merk: Oral B
 • Vorm opzetborstelkop: Rond
 • Doelgroep: Volwassenen
 • Batterij-indicator: Ja
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Kleur: Zwart
 • Hardheid borstel: Medium
 • Poetstechniek: 3D: roterend en vibrerend
 • Poetsdruksensor: Ja, met lichtsensor
 • Timer: Ja
 • Type timer: Iedere 30 seconden
 • Aantal snelheden: 6
 • Geheugenfunctie: Ja
 • Bediening via app: Ja
 • Bewegingen per minuut: 8800
 • Type oplader: Oplaadstation
 • Snel laden functie: Nee
 • Operatie duur: 40 minuten
 • Voedingstype: Werkt op: Adapter/ lichtnet
 • Aantal handvaten in verpakking: 1
 • Aantal meegeleverde opzetborstels: 5
 • Meegeleverde extra’s: Extra opzetborstel(s) | Display met poetsinformatie
 • Verpakkingsinhoud: 1 x elektrische tandenborstel
  1 x oplaadstation met opbergruimte voor opzetborstels
  5 x opzetborstels: CrossAction, CrossAction, Sensitive, 3D White, FlossAction
  1 x premium reisaccessoire
  1 x draadloze SmartGuide
 • Flosapparaat meegeleverd: N
 • EAN: 4210201096962
 • Geschikt voor melkgebit: Nee
 • Gewicht: 1221 g
 • MPN (Manufacturer Part Number): Black 7000 CA BOX
 • Oplaadtijd: 16 h
 • Smart: Nee
 • Smartfuncties: Automatisch instellen persoonlijk programma
 • Taal handleiding: Engels
 • Verpakking breedte: 172 mm
 • Verpakking hoogte: 125 mm
 • Verpakking lengte: 263 mm
 • Categorieën: Elektrische tandenborstels Persoonlijke verzorging Tand- & Mondverzorging
 • Serie: Oral-B Smartseries
 • Merk: Oral B
 • Geschikt voor type gebit: Volwassen gebit
 • Belangrijke extra opties: Timer, Poetsdruksensor, Batterij-indicator, Werkt met mobiele app
 • Aantal meegeleverde handvaten: 1

Voordelen

 • Tong poetsen stand.
 • Ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken.
 • Slimme gids die echt comfort biedt.
 • Veel accessoires en borstels.
 • Comfortabele levensduur van de batterij.
 • Mooi afgewerkt.
 • Druksensor met veiligheidssysteem.

Nadelen

 • Modi worden niet weergegeven op het handvat.
 • Een beetje luidruchtig met sommige borstels.

Oral-B Professional Care Black 7000

Conclusie

De Black 7000 biedt niet alleen een zeer compleet accessoirepakket en een luxueus design, maar gaat ook nog een stap verder dan de Triumph 5000, met name door een speciale modus voor het borstelen van de tong. We maken nog steeds graag gebruik van de Smart Guide afstandsbediening, die het gebruik van dit topmodel nog comfortabeler maakt.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

Recent Posts