Philips Sonicare Série 2100 HX3651: een zeer overtuigende instaptandenborstel


Hoeveel moet je uitgeven voor een elektrische tandenborstel? Met de Sonicare 2100 bewijst Philips dat je niet veel geld hoeft uit te geven.

Philips Sonicare Série 2100 HX3651

Bekijk de dagprijs

Presentatie

Welke elektrische tandenborstel moet u kopen als u wilt overschakelen van handmatig naar elektrisch poetsen? Op deze markt wordt geconcurreerd met twee technologieën: oscillerende tandenborstels (zoals die van het merk Oral-B) en zogenaamde “sonische” tandenborstels, met name die welke worden gepromoot door Philips en Panasonic. Met de nieuwe Sonicare 2100, die tot de tweede familie behoort, breidt Philips zijn uitgebreide catalogus uit met een nieuw instapmodel sonische borstel. Deze is gelanceerd voor 29 € en wil het gebruik van een elektrische tandenborstel democratiseren. Moeten we overtuigd zijn?

Gebruiksgemak

Met zijn aantrekkelijke design en lichtblauwe kleur is de Sonicare 2100 een basis elektrische tandenborstel. Hij is licht (98 g), kan worden opgeladen via inductie en wordt geleverd met een voet en een USB-kabel. De fabrikant biedt geen oplader in de doos, maar elke oplader is voldoende, te beginnen met uw smartphone. Een LED aan de onderkant van het handvat geeft aan dat de batterij wordt opgeladen.

Deze tandenborstel ligt zeer prettig in de hand, omdat hij vrij dun is, en maakt gebruik van sonische technologie. Zijn baas trilt met een snelheid van 31.000 bewegingen per minuut. Dit is een goed gemiddelde, aangezien sonische tandenborstels, afhankelijk van het model, tussen de 15.000 en 62.000 trillingen per minuut bieden. Sonische tandenborstels hebben een zachtere poetswerking dan oscillerende tandenborstels. Ze worden meestal aanbevolen voor mensen met gevoelig tandvlees, maar minder voor zeer jonge gebruikers.

Het meegeleverde borsteltje – dat gebruikelijk is bij de meeste Philips-tandenborstels, ongeveer om de drie maanden moet worden vervangen en ongeveer € 5 per stuk kost – weet met gemak tot diep in het kaakbeen door te dringen. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat u de minst toegankelijke tanden, zoals de kiezen, perfect kunt poetsen. Het resultaat is een schoon en grondig poetsgevoel.

Om de 30 seconden piept de tandenborstel lichtjes, om aan te geven dat u een andere poetszone moet kiezen. Bij de door mondhygiënisten aanbevolen poetstijd van 2 minuten is het voldoende om elk kwart van de mond 30 seconden te behandelen: linksonder; rechtsonder; linksboven; rechtsboven. Aan het einde van deze twee minuten stopt de tandenborstel automatisch.

Let wel, een elektrische tandenborstel bevrijdt u niet van het poetsen. Het blijft nodig om de gebaren van strengheid te maken, d.w.z. van het tandvlees naar de tand. Het is net als met de elektrische fiets: je moet trappen om vooruit te komen!

Tenslotte herinneren wij eraan dat de sonische elektrische tandenborstels bij gebruik een vrij vloeibaar mengsel van tandpasta en speeksel in de mond genereren en dat het raadzaam is de tanden met gesloten mond te poetsen om te voorkomen dat dit ontsnapt. Het is een kleine gebruiksbeperking, of liever… een nieuwe reflex om aan te nemen!

Levensduur batterij

Aangezien de Sonicare 2100 na 2 minuten automatisch stopt, hebben we hem na elke onderbreking systematisch opnieuw geactiveerd om de exacte autonomie te weten te komen. De fabrikant schat het op 14 dagen. Wij vonden dat het, wanneer het volledig is opgeladen, inderdaad kan worden gebruikt voor in totaal 28 borstelbeurten. Met een snelheid van twee poetsbeurten per dag geeft dit het apparaat een autonomie van 14 dagen, wat zeer praktisch is en het mogelijk maakt zich te bevrijden van de aanwezigheid van zijn oplader in een toilettas op reis.

Indien nodig zijn er na het poetsen twee kleine piepjes te horen en knippert de LED onder aan de handgreep oranje, om aan te geven dat er moet worden opgeladen. Dit betekent dat u weet dat u nog maar 4-5 borstels over hebt voordat de batterij leeg is.

Geluid

Op een afstand van 20 cm van de microfoon van onze geluidsmeter produceert de Sonicare 2100 een geluidsniveau van 46 dB(A), wat iets onder het gemiddelde van onze vergelijking ligt.

Concreet komt het waargenomen geluid overeen met dat van een zoemend geluid in het middengebied en is het in het geheel niet storend voor het oor. De stilste tandenborstel die we bij Les Numériques hebben getest blijft de Kolibree, die een geluidsniveau van 42 dB(A) produceert.

Voordelen

  • Aantrekkelijk ontwerp.
  • Fijn handvat.
  • Zeer aangenaam en zacht borstelen.
  • Een goede instap in de wereld van de sonische tandenborstels.

Nadelen

  • Eén borstelstand.
  • Wordt geleverd met slechts één borstelkop.
  • Geen oplader inbegrepen.

Philips Sonicare Série 2100

Conclusie

Als u niet op zoek bent naar een geavanceerde elektrische tandenborstel met bijvoorbeeld verschillende poetsstanden, dan voldoet deze tandenborstel prima. Onze 10-daagse tests met twee dagelijkse poetsbeurten hebben ons overtuigd: de poetsbeurten zijn zeer zacht en de tandenborstel is zeer aangenaam in het gebruik. Bovenal overheerst na elk gebruik een echt gevoel van reinheid.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

Recent Posts