Ultrasone tandsteenverwijderaar voor thuis

Hoe effectief ultrasone tandsteenverwijderaars zijn, welke modellen de moeite waard zijn , waarom voorzichtigheid geboden is bij het gebruik ervan, kunt u in de gids lezen.

Bij dagelijkse tandreiniging maken elektrische sonische tandenborstels en ultrasone tandenborstels al lang deel uit van het dagelijks leven. Maar is er iets vergelijkbaars voor het verwijderen van tandsteen?

In dit artikel laat ik u kennismaken met enkele momenteel beschikbare ultrasone tandsteenverwijderaars en vraag ik hoe ze werken en voor wie en wanneer de aankoop daadwerkelijk wordt aanbevolen.

Aangezien de aankoopprijzen voor echte echografieapparaten relatief hoog zijn, is het de moeite waard om deze beslissing dienovereenkomstig te plannen.

Belangrijk: U moet zich er ook van bewust zijn dat onjuiste behandeling van tandsteen kan leiden tot permanente schade aan de tand.

Om deze reden raad ik altijd grote voorzichtigheid aan in dit onderwerp. Ook moet u luisteren naar het advies van uw tandarts.

In het volgende artikel zal ik onder andere deze onderwerpen bespreken:

Ik weet zeker dat de informatie in de tekst je zal helpen er een betere beslissing over te nemen:

  • of u de tandsteenverwijdering met echografie in eigen handen wilt nemen,
  • of zichzelf in handen van professionele aanbieders te plaatsen.

De gezondheid van je tanden moet altijd op de voorgrond staan.

Als je jezelf in het algemeen wilt informeren over verschillende soorten tandsteenverwijdering, raad ik het artikel Tartar remover aan in vergelijking: daar ben je echt goed voor.

Hoe werken ultrasone tandsteenverwijderaars?

De bekendste zijn ultrasone tandsteenverwijderaars uit de tandartspraktijk.

Ultrasone tandsteenverwijderaar
Ultrasone tandsteenverwijderaars zijn een speciaal hulpmiddel dat door de tandarts wordt gebruikt.

Daar wordt het tandsteen opengebroken met speciaal gereedschap en hoge ultrasone trillingen en tegelijkertijd voorzichtig en veilig van het tandoppervlak verwijderd.

Iedereen die ooit een professionele tandreiniging heeft gehad, kent dit soort tandsteenverwijdering.

Fooi: Medische ultrasone tandsteenverwijderaars werken met maximaal 1,6 miljoen bewegingen per minuut. Besteed aandacht aan dit technische detail bij het zoeken naar elektrische tandsteenverwijderaars op internet.

Het probleem is dat professionele echografie-apparaten erg duur zijn en daarom niet economisch voor privégebruik. Tegelijkertijd kan onjuist gebruik veel schade aan tanden en tandvlees veroorzaken.

Om deze redenen zijn echte ultrasone tandverwijderaars tot nu toe alleen gevonden in tandartspraktijken. Het personeel dat met ultrasone tandsteenverwijderaars werkt, is getraind op deze apparaten.

Ultrasone tandsteenverwijderaar voor thuis

Met de stijgende populariteit van sonische tandenborstels en ultrasone tandenborstels, is de vraag naar elektrische tandsteenverwijderaars voor thuisgebruik ook toegenomen. In feite vond ik enkele modellen die vrij op internet kunnen worden besteld.

Ultrasone tandsteenverwijderaar voor thuis
Ultrasone tandsteenverwijderaars voor thuisgebruik zijn niet vergelijkbaar met professionele apparatuur. Dit geldt zowel voor de functie als voor de prestaties.

Deze meestal goedkope alternatieven zijn echter niet vergelijkbaar met echte ultrasone tandsteenverwijderaars. Vaak trillen deze gewoon. Bij het presenteren van de verschillende modellen wijs ik erop hoe ze werken.

Fooi: Als vuistregel moet u onthouden dat hoe goedkoper een dergelijke ultrasone tandsteenverwijderaar is, hoe minder effectief deze is.

Over het algemeen raad ik u persoonlijk aan om thuis geen elektrische apparaten te gebruiken voor het verwijderen van tandsteen. Het risico op letsel is veel groter dan het voordeel dat een dergelijke behandeling kan opleveren.

Het is veel raadzaamer om de gratis jaarlijkse tandsteenverwijdering door de tandarts te laten uitvoeren, die wordt gedekt door de ziektekostenverzekering.

Gratis ultrasone tandsteenverwijdering

In het kader van uw juridische Ziektekostenverzekering, u heeft recht op professionele tandreiniging inclusief tandsteenverwijdering eenmaal per jaar.

Tandsteen verwijderen bij de tandarts

Maak dus tijdig een afspraak met je tandarts om een belangrijke stap te zetten richting preventie en zorg.

Als u tussen de jaarlijkse reinigingen door extra gebitsreinigingen nodig heeft omdat tandsteen zich bijzonder snel vormt, kunt u deze voor relatief goedkope bedragen door uw tandarts laten doen.

Afhankelijk van de praktijk kost een tandreiniging tussen de 70 en 120 €.

Zijn er ultrasone tandsteenverwijderaars op de markt?

Tijdens mijn onderzoek vond ik verschillende “ultrasone tandsteenverwijderaars” in online handel. Maar ondanks de naam bieden deze geen echte ultrasone behandeling.

Hier is een overzicht van de momenteel beschikbare modellen:

Geen producten gevonden.

Voor minder dan 50 € is er dit apparaat, dat ondanks de naam geen echte ultrasone technologie biedt.

In de productbeschrijving is er ook sprake van een “tartaar schraper”, een aanduiding die naar mijn mening veel meer recht doet aan het apparaat.

Geen producten gevonden.

Met 12.000 pulsaties is deze tandsteenverwijderaar ontworpen om het tandsteen open te breken en zo te verwijderen.

In vergelijking met een professioneel apparaat zijn deze prestaties niet erg effectief. De aard van de hoofden kan ook verwondingen aan de tand en het tandvlees veroorzaken.

De set bevat 1x tandsteenverwijderaar, 4x tandsteenverwijderingskoppen, 1x opbergtas, 1x USB-oplaadkabel en een gebruikershandleiding.

Aanbeveling
Draagbare 5-speed verstelbare USB-powered elektrische tartaar remover Gum Gezondheid Mondhygiëne Groen
Tandsteen remover

Deze tandsteenverwijderaar biedt u 5 opties om de frequentie aan te passen om voedselvuil te verwijderen. De beschrijving verklaart alleen de verwijdering van voedseldeeltjes uit interdentale ruimtes.

Zie prijs

Ook bij deze tandsteenverwijderaar is er niets te zien aan echografie. Voor iets meer dan 10€ moet u echter in staat zijn om tandplak en tandsteen effectief te verwijderen.

Zoals u kunt zien aan de beschrijving van de apparaten, is geen van de modellen een echte ultrasone tandsteenverwijderaar. Persoonlijk zou ik het gebruik van deze tandsteenverwijderaars afraden.

Gebitsvrijheid

Belangrijk: Trouwens, tandartsen en orthodontisten spreken zich ook herhaaldelijk uit tegen elektrische tandvleesverwijderaars.

De schade die ze kunnen veroorzaken weegt zwaarder dan de minimale positieve eigenschappen. Heftige trillingen of krachtig schrapen op het glazuur kunnen leiden tot ernstige verwondingen.

Een andere factor om in gedachten te houden is het reinigen van de tandsteenverwijderaars.

Als je ze na gebruik niet grondig en hygiënisch desinfecteert, draag je bacteriën bij je en vererger je dus mogelijke ziektes. Bij een professionele tandreiniging bestaan deze problemen niet.

Conclusie: Pas op voor goedkope ultrasone tandsteenverwijderaars

In het artikel heb je veel informatie gekregen over tandsteenverwijdering met echografie. Mijn persoonlijke conclusie is: Wees heel voorzichtig en neem geen risico’s.

Poets je tanden goed

  • Schade aan het tandoppervlak is permanent en vereist meestal een complexe behandeling.
  • In plaats van dubieuze elektrische apparaten in uw eigen mond te hanteren, moet u tandsteen altijd professioneel laten verwijderen.
  • De huidige gezondheidstoestand van uw gebit wordt altijd gecontroleerd en u neemt geen risico’s.

De beste remedie voor tandsteen is preventie.

Als u na elke maaltijd uw tanden poetst en flost om de interdentale ruimtes schoon te maken, vermijdt u permanente afzettingen.

Mocht het toch tot tandsteen komen, gebruik dan de professionele behandelingen van een tandarts.

Meer leestips die de moeite waard zijn om te weten

Elektrische tandenborstels hebben bewezen zeer effectief te zijn in het verwijderen van afzettingen.

Diamond Clean Test

In de eelektrische tandenborstels test u vindt de beste modellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, zoals de Sonicare DiamondClean.

Orale irrigators kunnen ook tandsteen voorkomen. De apparaten verwijderen effectief voedseldeeltjes uit de interdentale ruimtes. Als alternatief en voor dagelijks gebruik wordt tandzijde aanbevolen.

Tandsteen in de palen verwijderen – kan ik het zelf doen? en voorkom tandsteen – De 5 beste maatregelen vindt u veel meer informatie als u geïnteresseerd bent.