Lidl Silvercrest Advanced elektrische tandenborstel test: een uitstekend model voor €20


De Silvercrest Advanced elektrische tandenborstel is momenteel de meest high-end referentie van Lidl, en dus de best uitgeruste: hij wordt geleverd met verschillende borstels en biedt vier programma’s aangepast aan verschillende behoeften.

Lidl Silvercrest Advanced

Bekijk de dagprijs

 • Sonisch proces
 • Aantal trillingen per minuut: NC
 • Aantal bewegingen per minuut: 48000
 • Oplaadbaar: Ja
 • Autonomie (b.v. fabrikant): 35
 • Timer: Ja

Presentatie

De nieuwe elektrische tandenborstel van de detailhandelaar is sinds 15 april verkrijgbaar in de Lidl-winkels en is het topmodel van de catalogus. Hij heeft 4 poetsstanden, aangepast aan verschillende behoeften. Hij wordt geleverd met 3 (standaard) opzetborstels, alsmede een flosskop en een interdentale borstel voor het reinigen van moeilijke plaatsen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze BDE ook geleverd met een reisetui en een oplaadbasis met opbergruimte voor 4 koppen. Met een prijs van minder dan € 20 is deze goed uitgeruste elektrische tandenborstel een van de goedkoopste in onze vergelijking.

Gebruiksgemak

De Silvercrest Advanced elektrische tandenborstel is eenvoudig, zelfs een beetje ouderwets, maar het ontwerp is allesbehalve een uitblinker. Het handvat is erg breed en de kwaliteit van de witte en grijze kunststoffen lijkt twijfelachtig. Het handvat weegt 123 gram, wat veel zwaarder is dan de in onze vergelijking geteste modellen (gemiddeld 80 gram).

De achterkant van het handvat is voorzien van kleine anti-slip spikes die altijd handig zijn als je natte handen hebt. Dit oppervlak heeft echter de neiging tandpasta en tandsteenresten op te vangen, wat niet erg hygiënisch is. Door het afgeplatte gedeelte aan de achterkant van het handvat kan het horizontaal worden geplaatst zonder te rollen.

Met de enkele prominente knop kunt u een van de 4 poetsstanden kiezen (een zachte stand voor gevoelig tandvlees, een normale stand, een diepe poetsstand en tot slot een speciale stand voor witte tanden). U kunt van het ene programma naar het andere overschakelen door op de enkele knop te drukken, die ook wordt gebruikt om de stroom in te schakelen. Het is jammer dat de pictogrammen die deze verschillende modi voorstellen niet erg duidelijk zijn; het is moeilijk om de juiste poetsmodus te vinden onder de vier voorstellen.

Het is ook jammer dat de tandenborstel niet kan worden uitgeschakeld door deze toets ingedrukt te houden. Het is nodig door alle reinigingsmodi te scrollen om het te stoppen.

Er zij op gewezen dat deze elektrische tandenborstel gebruik maakt van sonische technologie, wat betekent dat de borstel trilt met een zeer hoog tempo van tussen de 15.000 en 31.000 slagen per minuut (afhankelijk van het model). Deze technologie wordt in het bijzonder aanbevolen voor gevoelig tandvlees.

De meegeleverde accessoires omvatten drie standaardborstels, een interdentale kop voor het reinigen van ontoegankelijke plaatsen en een borstel met flosdraad voor het verwijderen van deeltjes tussen de tanden. Het wordt afgeraden dit laatste te gebruiken tijdens het bedienen van de BDE, aangezien dit het tandvlees kan irriteren of verwonden. Het zou een goed idee zijn geweest als de borstel niet kon worden geactiveerd wanneer hij met deze borstelkop is uitgerust.

Deze BDE wordt geleverd met een draagtas, die zeer handig is om hem hygiënischer met u mee te nemen. Natuurlijk is er een speciale oplader om de borstel op te laden en een standaard om hem op te zetten, inclusief opbergruimte voor vier opzetborstels. We vinden het leuk!

In gebruik

Het gebruik is heel eenvoudig: druk op de enkele knop om te beginnen met borstelen.

Hij stopt automatisch na twee minuten – de aanbevolen tijd voor elektrisch poetsen. Bovendien trilt de borstel om de 30 seconden om u te waarschuwen dat u een andere borstelzone moet kiezen – een welkom geheugensteuntje.

In tegenstelling tot de Oral-B Pro 600 Cross Action, die de neiging heeft iets te hard op gevoelig tandvlees te drukken, is de borstel van de Advanced vrij smal en komt niet tot aan de bovenste tandvleesrand.

Opgemerkt moet worden dat deze BDE Advanced profiteert van de Clever Start-functie, die de gebruiker in staat stelt voorzichtig te wennen aan elektrisch poetsen door de intensiteit tijdens de eerste paar keren gebruik geleidelijk op te voeren.

Autonomie

De Lidl Advanced biedt 20 dagen autonomie, bij een snelheid van twee poetsbeurten van 2 minuten per dag; een zeer eervolle autonomie vergeleken met de andere modellen in onze vergelijking. Deze BDE geeft met een rood lichtsignaal aan dat hij weer op zijn sokkel moet worden gezet om te worden opgeladen.

De oplaadtijd bedraagt slechts 2 uur en 30 minuten, waarna een lichtsignaal aangeeft dat hij klaar is voor gebruik. Dit is heel wat anders dan de Panasonic EW-DM81, die er ongeveer 17 uur over doet om volledig op te laden. Opgemerkt dient te worden dat het rode lampje groen wordt wanneer het EDB volledig is opgeladen.

Geluid

Toen we onze geluidsniveaumeter op 10 cm afstand van de borstel plaatsten, maten we een geluidsniveau tussen 43 en 45 dB(A), wat relatief discreet is voor een hygiëneproduct dat dicht bij onze oren wordt gebruikt.

De Oclean Air 2 is echter de stilste van onze vergelijking tot nu toe (38 dB(A)).

Voordelen

 • Zeer korte oplaadtijd.
 • 3 opzetborstels + 2 accessoires inbegrepen.
 • Reis kit.
 • Laag geluidsniveau.

Nadelen

 • Gewicht van het handvat.
 • Slechte kwaliteit van het materiaal.
 • Pictogrammen niet erg begrijpelijk.
 • Door alle poetsstanden scrollen om de tandenborstel te stoppen.

Conclusie

Met de Silvercrest Advanced is Lidl erin geslaagd een doeltreffende elektrische tandenborstel op de markt te brengen voor een onklopbare prijs. Hoewel de Silvercrest Advanced de hoogste score heeft, heeft hij toch een paar tekortkomingen, zoals een wat zwaar gewicht, twijfelachtige materiaalkwaliteit en onduidelijke pictogrammen. Voor minder dan €20 biedt deze elektrische tandenborstel waar voor zijn geld.

VERGELIJKINGS- & KOOPGIDSEN

Recent Posts