Oral-B Junior kindertandenborstel in de test

Deze kindertandenborstel maakt het poetsen gemakkelijker dankzij een geweldige reiniging en handige extra’s zoals een timer. Wat u nog meer moet weten voordat u koopt.

Oral-B Junior kindertandenborstel
De Oral-B Junior biedt grondige reinigingsprestaties in een kindvriendelijk ontwerp. Het is niet gericht op de allerkleinsten, maar op wat oudere kleuters of schoolkinderen vanaf 6 jaar.

 • Uiterlijk op deze leeftijd is het belangrijk om wat verder vooruit te denken in de dagelijkse tandverzorging van uw kind.
 • De ingebouwde timer maakt het gemakkelijk voor uw kind om te begrijpen hoe lang het zijn tanden moet poetsen en wanneer het tijd is om te wisselen.

Ontdek in dit artikel wat u nog meer moet weten over elektrische tandenborstels, welke voordelen ze bieden en welke alternatieven er zijn.

De Oral-B kindertandenborstels zijn er in 2 verschillende versies:

Dit Oral-B model is beschikbaar voor zowel kinderen als tieners. De twee elektrische tandenborstels verschillen vooral qua functies en ontwerp.

 • De Oral-B Junior kindertandenborstel* is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is verkrijgbaar in paars of groen. De tandenborstel heeft maar 1 stand. Normaal gaat de batterij 7-10 dagen mee.
 • De Oral-B Teen* is bedoeld voor tieners vanaf 12 jaar. Hier richt de fabrikant zich op moderne kleuren en een cool design. Met dit model is het mogelijk om te schakelen tussen drie verschillende standen. De batterij is ook veel krachtiger en gaat tot 2 weken mee.

Is de Oral-B Junior de juiste elektrische tandenborstel voor mijn kind?

slechte adem kinderen oorzaken
Een goede gebitsverzorging en de juiste tandenborstel voor kinderen is vanaf het begin enorm belangrijk. In de eerste jaren is een gewone tandenborstel vaak voldoende om de kleine te laten wennen aan tandverzorging en om basisgewoonten op te bouwen.

Uiterlijk wanneer uw kind naar school gaat, moet u het onderwerp heroverwegen en de tandenborstel upgraden.

 • Het gebit van veel kinderen op deze leeftijd krijgt meer te verduren dan in vroegere jaren.
 • Wanneer uw kind op school of bij vrienden is, kunt u niet voortdurend controleren wat er wordt gegeten.

En dat is niet eens nodig! Het is veel belangrijker om vertrouwen in uw kind op te bouwen en het een betere methode te geven om zijn tanden te poetsen. Om de melktanden (en de nieuwe tanden) goed schoon te krijgen, is een betere, krachtigere tandenborstel aan te bevelen.

Speciaal voor kinderen gemaakte elektrische tandenborstels zijn hier bijzonder goed voor. Een voorbeeld is de Oral-B Junior tandenborstel.

Wat biedt de Oral-B Junior tandenborstel voor kinderen?

Deze elektrische tandenborstel van Oral-B is direct gericht op kinderen – de kleuren, de vorm en het ontwerp zijn ontworpen om kinderen te helpen de dagelijkse tandverzorging in eigen hand te nemen.
voordelen van een kindertandenborstel
Overigens is de kindertandenborstel ook uitgerust met praktische functies. Door middel van de ingebouwde timer kunnen de kleintjes zelf in de gaten houden of ze hun tanden al voldoende gepoetst hebben.

Ik heb de belangrijkste kenmerken hier samengevat:

 • Oral B 3D-modus: oscillerend, roterend, pulserend
 • Tot 10 dagen batterijduur
 • Ingebouwde timer
 • Verwisselbare opzetborstels
 • Inclusief zachte borstelkop
 • 1 modus
 • Waterdicht handvat

Oral-B Junior kindertandenborstel in één oogopslag*
Een succesvolle tandenborstel voor (jonge) kinderen met alle belangrijke functies voor een gezond gebit. Verkrijgbaar in 2 kleuren.

Kindvriendelijke kleuren maken van tandenpoetsen een leuke ervaring

Voor veel kinderen is elke dag hun tanden poetsen een grote uitdaging. Het is dus geen wonder dat veel bezorgde ouders manieren zoeken om de tandverzorging voor hun kinderen te vergemakkelijken.

De Oral-B Junior is verkrijgbaar in kindvriendelijke kleuren – paars of groen.

 • De elektrische tandenborstel is vooral gericht op iets oudere kinderen vanaf 6 jaar.
 • De fabrikanten vermijden bewust felgekleurde tekenfilmfiguren of de prinsessenlook (daarvoor kun je het beste gaan voor de voorganger Oral-B Power Stages).

Zo zal je kleintje zich aangemoedigd voelen om elke dag zijn tanden te verzorgen.

In tegenstelling tot een gewone handtandenborstel biedt de borstel een aanzienlijk beter reinigingsresultaat. Dit komt door het iets grotere en bijzonder zachte borstelhulpstuk, dat beter geschikt is voor kindergebitten.

De afwerking van de kindertandenborstel is van hoge kwaliteit en leuk om te gebruiken

In het algemeen kunt u altijd vertrouwen op goede kwaliteit van bepaalde merken – en deze tandenborstel is daarop geen uitzondering. De bouwkwaliteit van de Oral-B Junior is zeer goed.
vergelijking van kindertandenborstels
Het voelt stevig en comfortabel in de hand. De tandenborstel is waterdicht en kan dus direct onder water worden afgespoeld. Op deze kindertandenborstel kun je lang vertrouwen – de garantie is trouwens 2 jaar.

Qua formaat kon ik helaas geen grote verschillen opmerken ten opzichte van een gewone elektrische tandenborstel, wat ik jammer vind.

Daarom: Voor zeer gevoelige kinderen kan het hanteren van de tandenborstel een probleem worden.

Zuinige accessoires

Helaas heeft de fabrikant slechts enkele accessoires bij deze elektrische tandenborstel voor kinderen geleverd.

 • Inbegrepen zijn: de Oral B elektrische tandenborstel, een oplaadstation, een gemakkelijk te begrijpen tandenpoetsgids voor kinderen en slechts 1 opzetborstel.
 • In vergelijking met andere tandenborstelsets had ik graag meer accessoires gehad of op zijn minst meerdere opzetborstels.

Aan de andere kant vind ik vooral de glanzende en kleurrijke kaart die speciaal voor kinderen is gemaakt erg mooi. Het legt de verschillende fasen van het tandenpoetsen op een begrijpelijke manier uit.

Kan worden gecombineerd met extra zachte borstels

Als je een Oral-B Junior koopt, krijg je een extra zachte opzetkop in de set. Deze klinisch bewezen borstelharen zijn zacht voor tanden en tandvlees. Ze zijn bijzonder geschikt voor kinderen.

 • De buitenste kern van borstelharen bereikt ook kieren tussen tanden en kiezen en interdentale ruimtes,
 • terwijl een dichtere kern van borstelharen in het midden het tandoppervlak bewerkt.

Als de haren tot de helft vervagen, is het tijd om de borstel te vervangen.

Slechts één van deze geweldige opzetborstels is inbegrepen in het pakket. Vervangingen kopen is, zoals bij de meeste Oral-B opzetstukken, helaas niet goedkoop.

Sensi ultradunne borstelkoppen*
Als u een navulling nodig hebt, kunt u hier altijd de extra zachte penselen kopen.

Het voordeel is dat uw kind later ook andere Oral-B opzetborstels kan gebruiken met dezelfde tandenborstel. Zo groeit de kindertandenborstel als het ware met uw kind mee!

Dankzij de ingebouwde timer leren kinderen de perfecte tijd om hun tanden te poetsen!

Wanneer uw kind zijn tanden begint te poetsen, start hij de enige beschikbare poetsstand door op de knop te drukken.

In principe gelden de volgende aanbevelingen voor tandverzorging:

 • Uw kind moet twee keer per dag 2 minuten grondig zijn tanden poetsen!
 • Aanbevolen wordt om 30 seconden in elk kwadrant van de mond te blijven: Rechtsboven, linksboven, rechtsonder en linksonder.

De tandenborstel heeft een timer van twee minuten die je in pulsen van 30 seconden laat weten wanneer het tijd is om naar het volgende kwadrant van de mond te gaan.
tandvulling vermijden

Nadat de twee 2 minuten zijn verstreken, pauzeert de motor 3 keer om het einde van de poetstijd aan te geven. Deze ingebouwde modus maakt correct tandenpoetsen gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor kinderen.

Een groot voordeel: u kunt erop vertrouwen dat uw kind weet wat goed is, zelfs als u niet voortdurend met hem of haar in de badkamer staat om het poetsen te controleren.

Goed poetsen zorgt voor schone tanden en bescherming tegen tandbederf

De roterende tandenborstel in combinatie met de kleine kop van de opzetborstel reinigt zelfs moeilijk bereikbare plaatsen in de mond van het kind. Tandplak en cariës hebben minder plaatsen om naartoe te gaan! Het is uiterst belangrijk de borstel correct te hanteren: uw kind moet de elektrische tandenborstel voorzichtig over de tanden bewegen (en niet schrobben).

Het model heeft een 3D-actie: dit betekent dat de opzetborstel draait en pulseert (8800 rotaties, 20000 pulsaties per minuut).

Tijdens het poetsen voelt de Oral-B Junior elektrische tandenborstel krachtig aan. Zelfs bij zware vervuiling maakt de tandenborstel korte metten met aanslag tussen de tanden en verwijdert vlekken aan de oppervlakte.

Een klein nadeel van deze goede reinigingsprestatie is, naar mijn mening, de daarmee gepaard gaande luidheid. Maar aangezien kinderen ouder dan 6 jaar over het algemeen niet zo schichtig zijn, is dit geen groot probleem.

Hoe werkt het poetsen met een elektrische tandenborstel? – 4 stappen om de tanden te reinigen

1. Gewoon vasthouden – niet schrobben.

In tegenstelling tot een handtandenborstel is het geen goed idee om te veel bewegingen te maken met een elektrische tandenborstel. In geen geval mag uw kind schrobben! 2. U kunt de tandenborstel het beste een paar seconden op één tand houden en dan naar de volgende gaan.

2. niet te hard drukken

melktanden trekken
Helaas geeft de tandenborstel geen lichtsignaal wanneer hij te hard wordt ingedrukt, dus dit punt is uiterst belangrijk. Om de tandenborstel zijn werk te laten doen, heeft uw kind niet veel hulp nodig.

3. twee minuten borstelen

Uw kind moet alle vier de delen van de kaak gedurende 30 seconden schoonmaken. Wanneer het tijd is om te wisselen, geeft de tandenborstel een signaal. Na twee minuten poetsen met de Oral-B Junior zijn de tanden perfect gereinigd.

4. twee keer per dag

Zorg ervoor dat uw kind twee keer per dag poetst – bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds. Na verloop van tijd moet hij of zij daar ook de verantwoordelijkheid voor nemen. Dit is veel gemakkelijker met de juiste tandenborstel!

Oral-B Junior – echt gemaakt voor kinderhanden?

Deze kindertandenborstel lijkt niet alleen sterk op een elektrische tandenborstel voor volwassenen, maar biedt ook bijna geen verschil in grootte. Alleen de kleuren en het ontwerp geven een indicatie van de jongere doelgroep.

 • In tegenstelling tot andere kindertandenborstels is dit model erg groot.
 • Vooral jongere kinderen kunnen er moeite mee hebben.

De tandenborstel moet immers niet alleen lekker in de hand liggen, maar ook gemakkelijk te geleiden zijn. Voor oudere kinderen zou het formaat van de Oral-B Junior echter geen problemen moeten opleveren.

Foreo Issa 2
Tip: Kijk ook eens naar de Foreo Issa 2 – deze borstel is eigenlijk ontworpen voor volwassenen, maar is veel kleiner en lichter.

Het hanteren van de tandenborstel – ergonomisch handvat?

Over het algemeen ligt de elektrische tandenborstel goed in de hand, ondanks zijn omvangrijke behuizing. Het handvat is van kunststof, dat bijzonder glad en soepel aanvoelt.

De witte rubberen applicaties, die van boven naar beneden lopen, zorgen voor een betere grip. Dit is een groot voordeel, vooral wanneer het apparaat met natte handen wordt bediend.

Eenvoudige bediening

Heel praktisch voor kinderen is de speels eenvoudige bediening van de Oral-B Junior. Een grote knop in het midden van de borstel maakt het gemakkelijk om hem aan en uit te zetten. Aangezien er geen andere functies zijn, is dit ook de enige beschikbare knop.

Om de tandenborstel op te laden, hoeft uw kind hem alleen maar in het oplaadstation te plaatsen. Binnen 22 uur is de Oral-B Junior weer klaar voor gebruik.

De kindertandenborstel waarschuwt niet voor te veel druk

Veel volwassenen zijn verbaasd als ze voor het eerst een elektrische tandenborstel met drukwaarschuwing gebruiken. Pas dan beseffen ze dat ze hun tanden jarenlang met te veel druk hebben gepoetst.
oral b 6500 drukregeling

Daarom zou dit mechanisme een integraal onderdeel moeten zijn van elke elektrische tandenborstel – maar vooral van een model voor kinderen.

De batterij komt zijn belofte niet altijd na

Het meegeleverde laadstation is niet anders dan andere modellen. Volgens de fabrikant gaat de batterij na opladen ongeveer 10 dagen mee.
oral b junior batterie
Dit hangt echter ook af van de poetsstijl van uw kind: Als uw kind hard drukt of bijzonder grondig poetst, kan dit ook de werking van de batterij beïnvloeden.

Veel Oral-B gebruikers zijn het er ook over eens dat de batterij maximaal 7 dagen meegaat. Een batterij-indicator vertelt u wanneer het nodig is om de Oral-B Junior op te laden.

Onderhoud en duurzaamheid

Om de levensduur van de tandenborstel te verlengen, moet u er vanaf het begin goed voor zorgen. Een gebrek aan hygiëne kan hier zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Het zal ook de levensduur van het apparaat verkorten.

Maak de Oral-B Junior goed schoon na elk gebruik! Laat je kleintjes tijdig zien hoe het moet:

 • Trek de kop eraf en spoel ze allebei goed af onder de kraan.
 • Voordat u de tandenborstel en het opzetstuk te drogen legt, moet u het water goed afschudden of droogdeppen.

U zult het hulpstuk van tijd tot tijd moeten vervangen. U herkent dit wanneer de haren vrij bleek worden. Spaar niet te veel hier. Een slechte opzetborstel kan ontstekingen aan tanden en tandvlees veroorzaken.

Alternatieven voor de Oral-B Junior

Als je niet helemaal overtuigd bent van de resultaten van de Oral-B Junior kindertandenborstel, zijn hier mijn alternatieve suggesties. Het is belangrijk dat het dagelijks tandenpoetsen niet te belastend is voor uw kind.

Vaak zijn daar niet zoveel speciale effecten voor nodig.

Philips Sonicare HX6322/04 elektrische tandenborstel

Hebt u ondanks een nieuwe tandenborstel voor kinderen nog steeds problemen om uw kind aan te moedigen zijn tanden nauwkeurig te poetsen? Misschien kan deze Philips tandenborstel je helpen.

Philips Sonicare elektrische tandenborstel voor kinderen*.

Deze kindertandenborstel is via Bluetooth verbonden met een app, die op een speelse manier helpt bij de tandverzorging.

Dankzij de verwisselbare stickers kan uw kind zijn eigen stempel op zijn tandenborstel drukken: inbegrepen zijn motieven met grappige stripfiguren en in verschillende kleurencombinaties. De speciaal ontworpen opzetborstels beschermen de tanden en zorgen voor een perfecte reiniging.

Oral-B Pro 600 elektrische tandenborstel

Aangezien het formaat van de Oral-B Junior vrij volumineus is, is het theoretisch ook mogelijk om een gewone elektrische tandenborstel voor volwassenen te kopen voor uw kind. Een solide en duurzaam voorbeeld is de Oral-B Pro 600.

Oral-B Pro 600 elektrische tandenborstel*
U krijgt waar voor uw geld met deze tandenborstel: hij biedt een professionele timer en zorgt voor 100% plakverwijdering.

Ook inbegrepen bij deze tandenborstel is de timer van 2 minuten die uw kind eraan herinnert om zijn mondgedeelte in 30 seconden te verschonen.

Tip: Combineer deze elektrische tandenborstel met de Oral-B* zachte opzetstukken. Dit zorgt ervoor dat het borstelen pijnloos en zacht is.

Meteen met drukregeling

Als je toch voor een volwassen model gaat, raad ik je aan meteen voor een borstel met drukregeling te gaan.

Oral-B tandenborstels vanaf de Oral-B 1000 hebben een drukregeling. Deze is momenteel echter vrij duur, daarom raad ik de Oral-B 2000 aan als alternatief.

Oral-B Pro 2000*
Tandenborstel met geweldige prijs/prestatie & alle belangrijke functies zoals een drukregelaar.

Bij Sonicare sonische tandenborstels krijg je zo’n beschermingsmechanisme alleen bij dure topmodellen en het nieuwe ProtectiveClean-assortiment.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300*
All-round overtuigende tandenborstel met grondige reiniging & drukregeling. Hij reinigt ook stiller dan elke andere sonische tandenborstel.

Conclusie: Goede elektrische tandenborstel voor kinderen met ruimte voor verbetering

De Oral-B Junior is een eenvoudige maar krachtige elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 6 jaar. Hij is verkrijgbaar in twee prachtige kleuren en moedigt uw kind aan om elke dag zijn tanden te poetsen.

Het grootste punt van kritiek is het nogal grote handstuk. Voor kleine kinderhanden wordt het draaien en keren in de mond een uitdaging.

De geweldige poetsprestaties en de eenvoudige bediening zorgen echter voor schone tanden in de mond van het kind. Dankzij de krachtige trillingen krijgen tandplak en cariës geen kans meer.

De 3D-actie, waardoor de tandenborstel niet alleen draait maar ook pulseert, speelt hierbij een grote rol.

 • Vooral de eenvoudige bediening van de tandenborstel is geweldig.
 • Uw kind hoeft niet te worstelen met verschillende functies en knoppen.

Dankzij de kindvriendelijke uitleg en de 30-seconden timer lukt de dagelijkse tandverzorging met vertrouwen!

ALGEMENE SAMENVATTING
Solide tandenborstel voor kinderen – alleen het handstuk zou wat slanker kunnen. Maar de juiste poetstechniek is kinderspel. Geschikt voor iets oudere kinderen.