Ultrasone tandenborstels voor kinderen

Welke ultrasone tandenborstels geschikt zijn voor kinderen, alle voordelen en huidige tips, vindt u in het test- en vergelijkingsrapport.

Veel ouders willen hun kinderen zo vroeg mogelijk een goede mondhygiëne bijbrengen. Steeds vaker rijst de vraag: worden ultrasone tandenborstels aanbevolen voor kinderen?

In de volgende review vindt u belangrijke informatie over ultrasone tandenborstel voor kinderen. Ik leg uit:

  • Wat is er bijzonder aan ultrasone technologie
  • Of ultrasone tandenborstels de moeite waard zijn voor kinderen
  • Welke modellen zijn geschikt en waar moet u rekening mee houden bij het kopen

Via de inhoudsopgave kunt u direct elk hoofdstuk selecteren:

Ik hoop dat u alle antwoorden op uw vragen in de tekst zult vinden. Aan het einde van deze beoordeling vindt u enkele persoonlijke aanbevelingen voor elektrische tandenborstels voor kinderen.

Hoe werkt ultrasone technologie?

Voor iedereen die nog geen informatie heeft over ultrasone tandenborstels, hier is een kleine introductie.

Ultrasone tandenborstel Kids Test

Belangrijk: Helaas is er nog steeds veel verwarring tussen sonische tandenborstels en ultrasone tandenborstels.

  • Ultrasone technologie werkt echter anders dan geluidstechnologie. De bewegingsfrequentie is aanzienlijk hoger en zorgt ervoor dat deze niet meer opvalt bij het schoonmaken.
  • Bij conventionele sonische tandenborstels beweegt de tandenborstelkop heen en weer. Zelfs met roterende tandenborstelkoppen is beweging duidelijk merkbaar.

Tot nu toe is niet bewezen dat ultrasone technologie grondiger reinigt dan conventionele elektrische tandenborstels. Verschillende tests tonen aan dat de algemene beoordelingen van reinigingsprestaties consequent “goed” tot “zeer goed” zijn.

Ultrasone tandenborstels zijn duur

De ultrasone tandenborstels die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn (zie hoofdstuk: Welke ultrasone tandenborstels zijn er?) kosten ruim 100 €.

Voor een kindertandenborstel is dit een trotse prijs. U kunt aanbevolen elektrische tandenborstels voor kinderen krijgen voor ruim onder de 50 €.

Echografietechnologie voor kinderen

In alle testrapporten over ultrasone tandenborstels kan keer op keer worden gelezen dat zelfs volwassenen het gebruik van deze techniek als onbekend beschrijven.

Ultrasone tandenborstel voor kinderen test

Omdat de borstelkop niet merkbaar beweegt, hebben velen het gevoel dat de tandenborstel niet poetst.

In sommige gevallen zijn zelfs kleine trillingsmotoren in de handgrepen geïntegreerd om een beweging voor de gebruiker te simuleren.

Belangrijk: Als zelfs volwassenen het poetsen met ultrasone tandenborstels vreemd vinden, kan dit bij kinderen tot nog meer verwarring leiden.

Om aan een ongeduldig kind uit te leggen dat hij de tandenborstel gewoon geduldig van tand naar tand moet verplaatsen, zelfs als er geen poetsbeweging wordt gedetecteerd, stel ik me nogal moeilijk voor.

Voordelen van ultrasone tandenborstel

Een belangrijk voordeel van ultrasone technologie is de zeer zachte reiniging.

Omdat de trillingen interageren met de ultrasone tandpasta en speeksel en processen activeren die afzettingen op de tanden oplossen, is schoonmaken veel zachter in vergelijking met andere elektrische tandenborstels.

Echter: Grondiger dan loodrecht Sonic tandenborstels poetsen deze apparaten niet, in mijn ervaring zijn er geen merkbare verschillen in het eindresultaat. Ultrasone tandenborstels reinigen alleen voorzichtig.

Dus als uw kind problemen heeft met gevoelig tandvlees, kan een ultrasone tandenborstel een manier zijn om pijnloos poetsen te bereiken.

De ervaring heeft geleerd dat parodontitis co. vaker voorkomt bij oudere mensen… voor de meeste kinderen is een elektrische tandenborstel met goedkopere technologie voldoende.

Welke ultrasone tandenborstels zijn er?

Momenteel zijn er twee merken die ultrasone tandenborstels produceren en distribueren. Naar devan de modellen vindt u op deze pagina’s gedetailleerde testrapporten en aankoopadviezen.

Emmi-Dent

Aanbeveling
Productafbeelding
Bekijk in de winkel
Emmi-dent Platinum
De huidige testwinnaar. Deze ultrasone tandenborstel reinigt bijzonder zachtjes en is vooral geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees.
FUNCTIES
  • Zachte en effectieve reiniging
  • ca. 2 weken batterijduur
  • 96 miljoen trillingen per minuut

Op de Emmi-Dent website staat een complete pagina over het gebruik van de Emmi-Dent ultrasone tandenborstel voor kinderen.

De fabrikant beveelt zijn tandenborstel aan met speciale opzetborstels voor kinderen, die iets kleiner zijn. Er is echter geen speciaal kindermodel van de Emmi-Dent ultrasone tandenborstel.

Hier vindt u de gedetailleerde beoordeling van de Emmi-Dent ultrasone tandenborstel:

Bekijk nu de review

Megasonex

Aanbeveling
MEGASONEX Ultrasone Tandenborstel M8 Set - met 2 trillingsniveaus - daarnaast incl. 2x opzetborstels Soft
Megasonex M8 ultrasone tandenborstel

De M8 kan zowel met ultrageluid als als een normale sonische tandenborstel worden gebruikt. Er zijn geen speciale kindermodellen.

Zie prijs

In principe geldt hetzelfde voor de Megasonex ultrasone tandenborstel als voor het EmmiDent-model: de ultrasone operatie zou veel kinderen moeten vervelen.

Als u als alternatief de geluidsmodus kiest, kunt u ook kiezen voor een speciaal kindermodel van de gewone elektrische tandenborstels. Deze zijn zeker goedkoper.

Hier vindt u de gedetailleerde beoordeling van de Megasonex M8:

Bekijk nu de testresultaten

Conclusie: Ultrasone tandenborstels zijn vaak te veel van het goede voor kinderen

Momenteel zijn ultrasone tandenborstels vanwege apparatuur en prijs meer een speciaal product voor mensen die problemen hebben met conventionele elektrische tandenborstels vanwege hun gevoelige tanden.

Ultrasone tandenborstel Kids Test Winnaar

Voor kinderen zonder verdere problemen raad ik daarom altijd eerst een conventionele elektrische tandenborstel aan.

Deze bieden niet alleen een geweldige reinigingservaring, maar overtuigen ook met speciale apparatuur en speciale ontwerpen voor kinderen.

Bovendien zijn zelfs de beste elektrische tandenborstels voor kinderen op de markt aanzienlijk goedkoper dan de beschikbare ultrasone tandenborstels.

Alternatieven voor ultrasone tandenborstel voor kinderen

Als u op zoek bent naar een alternatief voor een ultrasone tandenborstel voor kinderen, raad ik verschillende kindermodellen van de bekende merken Philips Sonicare en Braun Oral-B aan.

In de uitgebreide review van de juiste tandenborstel voor kinderen vind je nog veel meer aanbevelingen en tips om een geschikte tandenborstel voor je kindje te kiezen.

Als topaanbeveling raad ik het kindermodel van de Philips Sonicare for Kids tandenborstel uit het genoemde artikel aan:

Aanbeveling
Philips Sonicare for Kids Elektrische sonische tandenborstel (Model HX6322/04), (Pack van 1)
Philips Sonicare Kinderen

Het kindermodel van de Sonicare serie overtuigt met een kindvriendelijk design en een zeer goed reinigingsresultaat.

Zie prijs

Relatief nieuw op de markt is ook de herziene Oral-B Kids, die de succesvolle Oral Kids Stages-serie vervangt:

Aanbeveling
Oral-B Kids Princess Elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar, 2 poetsmodi voor tandheelkundige zorg, extra zachte haren, 4 stickers, roze (ontwerp kan variëren)
Oral-B Kinderen

De Oral-B Kids is verkrijgbaar met verschillende Disney motieven en kan worden aangevuld met een mobiele app.

Zie prijs

Voor iets oudere kinderen is er ook de Oral-B Junior:

Aanbeveling
Oral-B Junior Elektrische Tandenborstel voor kinderen vanaf 6 jaar, zachte borstelharen &timers, Ontworpen door Braun, 1 stuk, groen
Oral-B Junior

De Oral-B Junior is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is momenteel verkrijgbaar in groen en paars.

Zie prijs

Alle drie de modellen bieden u voor ruim onder de 50 € een speciale kindertandenborstel die u helpt om uw kinderen te leren hoe ze hun tanden grondig kunnen poetsen op een leuke manier.

Gerelateerde berichten